Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 16:28

Δεύτερη εξόρμηση του “Ευκλή” στους καταρράκτες της Στενωσιάς

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2018, ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή εξόρμηση στο δροσερό φαράγγι της Στενωσιάς Πυλίας και τους καταρράκτες του.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στενωσιάς, Βαλάντης Καλογερόπουλος, εμπνευστής της ιδέας διάνοιξης περιπατητικού μονοπατιού στο φαράγγι, ξενάγησε για μια ακόμα φορά τους φίλους και τα μέλη του ''Ευκλή'' σε αυτό το μαγευτικό τοπίο.

Ο Παναγιώτης Κουζής, νέο μέλος του καλαματιανού συλλόγου, λέει για αυτή την εμπειρία:

«Φαράγγι της Στενωσιάς: Ο παράδεισος δεν είναι μακριά! Μια διαδρομή- αποκάλυψη! Διασχίζεις τα φιδίσια μονοπάτια βήμα βήμα, σε μια περιοχή ανεκτίμητης φυσικής ομορφιάς, στολισμένη με μικρά ξύλινα γεφυράκια, καθώς επίσης με πέτρινα και χωμάτινα σκαλοπάτια. Ακολουθώντας το κελάρυσμα του νερού, ο πρώτος

καταρράκτης σε υποδέχεται, ο καταρράκτης Καλάμαρης. Η φύση οργιάζει! Η θέα ανελέητα εξιτάρει τις αισθήσεις! Μένεις εκστατικός, θαυμάζοντας ένα πραγματικό μνημείο της φύσης, ατενίζοντας τα τρεχούμενα νερά, τα υδάτινα πέπλα, τα υδάτινα "φιλιά" της φύσης. Η πρωτόγνωρη ομορφιά και το κάλεσμα... Δεν δύνασαι να το αγνοήσεις. Ακαριαία σε αιχμαλωτίζει.

Το ζητούμενο όμως... είναι να βρεθείς εκεί! Ελα στην παρέα μας, στον "Ευκλή"».