Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 15:27

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στο Καλαματιανό Μάνο Κιτσικόπουλο

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στο Καλαματιανό Μάνο Κιτσικόπουλο

Το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών "Ελένης Τ. Μυκονίου" απονεμήθηκε στον Καλαματιανό Μάνο Κιτσικόπουλο, ως καλύτερο διπλωματούχο πιανίστα, μετά από ακρόαση.

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί την περασμένη χρονιά και στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Επιπλέον αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ πιάνου, με τίτλο “Μετάβασις”, στο Ωδείο Αθηνών, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.

Βιογραφικό Μάνου Κιτσικόπουλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Μάξ και Γιάννη Χάλλεκερ και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε της σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Μaster of Arts αποσπόντας τον τιμητικό τίτλο, DipRam award, ως την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα βραβεία όπως τα Dorothy Briant Award (2012,2013) , LIoyd Hartley Prize (2013) ενω έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες όπως την Janacek Philharmonic, Royal Academy Big Band ,την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αγγλία,Tσεχία και Γερμανία. 

Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει αποσπάσει υποτροφία από τα Ιδρύματα: Ωνάση,  Athena Scholarship και Life Action Trust. 

Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές , έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Πρόσφατα, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκλήρωσε κύκλο τραγουδιών από τον δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, ''Αλληλουχία'',  βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης, Τριπολίτης, Γκανάς).