Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 14:00

Το πρόγραμμα της φετινής "Ανοιξης των πλήκτρων"

Γράφτηκε από την

Το πρόγραμμα της φετινής "Ανοιξης των πλήκτρων" θα παρουσιαστεί απόψε στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Εκεί θα αναλυθεί το σκεπτικό, τα έργα που θα ακουστούν, ενώ θα προβληθούν και βίντεο. Παρόντες θα είναι και οι πιανίστες Παπαπετροπούλου,  Ρηγόπουλος και Γαλάνης, οι οποίοι θα μετέχουν στις συναυλίες του Ωδείου.

Για το θέμα δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο παλιό Δημαρχείο, από την πρόεδρο της "Φάρις" Αναστασία Μπελογιάννη και τον διευθυντή του ΔΩΚ Στάθη Γυφτάκη. Η κ. Μπελογιάννη ευχαρίστησε θερμά το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, που είναι φέτος ο χορηγός της "Ανοιξης". Ο κ. Γυφτάκης με τη σειρά του ευχαρίστησε το απερχόμενο ΔΣ της "Φάρις" και το Θανάση Ηλιόπουλο και ευχήθηκε "Καλή επιτυχία" στην Αναστασία Μπελογιάννη. Η "Ανοιξη των πλήκτρων" φέτος θα περιλαμβάνει και άλλα πληκτροφόρα όργανα όπως βιμπράφωνο, μαρίμπα και ξυλόφωνο. Η πρώτη συναυλία θα γίνει την Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Ωδείο με το Γιώργο Ρηγόπουλο μαθητή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και μεγάλο ταλέντο της πόλης. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συναυλία τζαζ στο Ωδείο στις 9 μ.μ. (με τους μουσικούς: Milozzi, Μάνεση, Α. Γυφτάκη). Στις 9 - 11 Απριλίου ακολουθεί το Φεστιβάλ Κιθάρας, στις 6 - 7 Μαΐου η μεγάλη ανάγνωση της Οδύσσειας, από 50 άτομα, για 14 ώρες (πρώτη φορά στην πόλη). Στις 12 Μαΐου το σύνολο εγχόρδων "Flex" θα παίξει στη Βιέννη. Τα σχέδια για το καλοκαίρι, όπως ειπώθηκε χθες, περιλαμβάνουν την υλοποίηση μιας πρωτοπόρου ιδέας, από πλευράς Ωδείου.

Οι άλλες συναυλίες της "Ανοιξης" είναι οι εξής: 

στις 26 Μαρτίου η Ερατώ Αλακιοζίδου θα παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών και συγκεκριμένα, των Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ.Τσουπάκη, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη και Α. Νασοπούλου. 

Στις 2 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο, φιλοξενείται ο Απόστολος Παληός που θα παρουσιάσει έργα F. Chopin και J. Brahms, ενώ στις 7 Απριλίου η Τάξη Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου παρουσιάζει έργα των J. Cage, S.Reich, V. Lobos,W. Kraft και N. Rosauro.

 Στις 23 Απριλίου η Ντόρα Μπακοπούλου θα παίξει έργa F. Chopin, ενώ στις 30 Απριλίου η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Πόπη Μαλαπάνη παρουσιάζουν χορούς για 2, αλλά και 4 χέρια. 

Στις 3 Μαΐου ο Κωσταντίνος Γαλάνης ερμηνεύει 3 σονάτες του L. v. Beethoven, στις 14 Μαΐου η Ελενα Χούντα θα αποδώσει έργα C. Debussy, F. Liszt, F. Chopin, S. Rachmaninoff, I. Albeniz, G.Gershwin και ο κύκλος θα κλείσει με την Κατερίνα Κωνσταντούρου στις 24 Μαΐου, σε έργα Ν. Ιωακείμ, K. Szwed, Μ. Παρασκάκη, L. Dallapiccola, Ν. Σκαλκώτα, A. Copland.
Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του κύκλου είναι ελεύθερη.

Γ.Σαρ.