Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 14:37

"Το παιδί και το δελφίνι" στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

"Το παιδί και το δελφίνι" στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Το γνωστό έργο "Το παιδί και το δελφίνι" προβάλλει αύριο Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο Εργατικό Κέντρο. Η σκηνοθεσία είναι του Jean Negulesco και παίζουν οι: Alan Ladd, Clifton Webb, Sophia Loren. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

Το παιδί και το δελφίνι αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στο ελλαδικό χώρο, καθώς και την πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Cinemascope 55. Είναι μια δραματική - ρομαντική ταινία παραγωγής 1957 που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του David Divine "Boy on a dolphin".

Μια ατίθαση νησιώτισσα από την Υδρα βρίσκει στο βυθό ένα αρχαίο άγαλμα που αναπαριστά ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι και στην προσπάθεια της να πιάσει την καλή μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες με έναν Αμερικανό αρχαιολόγο και κάποιον αρχαιοκάπηλο.

Συμπαθητική, αλλά κάπως επιφανειακή χολιγουντιανή ταινία γυρισμένη στην Υδρα με διάσημους πρωταγωνιστές, όπως τη Σοφία Λόρεν (στο χολιγουντιανό της ντεμπούτο), τον Αλαν Λαντ και σε έναν μικρό, αλλά χαρακτηριστικό, μυστηριώδη ρόλο τον Αλέξη Μινωτή. Η ταινία έχει μεν τουριστική οπτική, αλλά η σκηνοθεσία του έμπειρου Γιαν Νεγκουλέσκο είναι φροντισμένη και εμπλέκει με ενδιαφέροντα «εξωτισμό» την καλή φωτογραφία (των νησιωτικών τοπίων) με το κοσμοπολίτικο στιλ και την ατμοσφαιρική μουσική του Φριντχόφερ. 

Η υπέροχη μουσική της ταινίας ήταν υποψήφια για Οσκαρ και έχει ως βασικό μοτίβο τη μελωδία του τραγουδιού του Τάκη Μωράκη «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;» που εδώ το τραγουδάει στα ελληνικά η Σοφία Λόρεν σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές της ταινίας.