Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 15:13

Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών: Κλιμάκιο του Interkultur στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών: Κλιμάκιο του Interkultur στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Κλιμάκιο του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur, αποτελούμενο από τον καθηγητή Romans Vanags, καλλιτεχνικό διευθυντή του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και την Ella Schmiede, υπεύθυνη οργανωτικών θεμάτων, συναντήθηκε με το δήμαρχο Π. Νίκα, χθες στο νέο Δημαρχείο. 

Ο κ. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση από πλευράς δήμου για το γεγονός ότι είναι αυξημένες κατά 30% οι συμμετοχές στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα διεξαχθεί το φετινό Οκτώβριο. Δήλωσε ότι εγγυάται προσωπικά πως θα γίνουν από πλευράς δήμου όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την καλή προετοιμασία και την επιτυχή διενέργεια του διαγωνισμού, καθώς και ότι θα διατεθούν τα αναγκαία ποσά για το σκοπό αυτό, δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι οικονομικά υγιής.

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως είναι αισθητή η απουσία του αείμνηστου καλλιτεχνικού διευθυντή του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Christian Ljunggren, μιας μεγάλης διεθνούς προσωπικότητας της χορωδιακής μουσικής, τον οποίον ο δήμος θα τιμήσει, για το γεγονός ότι υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της πραγματοποίησης αυτού του διαγωνισμού στην Καλαμάτα.

Τα στελέχη του Interkultur ευχαρίστησαν το δήμαρχο για όλες τις ενέργειες του δήμου και παρατήρησαν ότι, πλέον, ο διαγωνισμός αυτός γίνεται θεσμός. Ακόμη, τον πληροφόρησαν ότι αυξήθηκαν κατά μία οι χορωδίες, οι οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε 52, καθώς προστέθηκε μία χορωδία από τη Γεωργία.

Ενημέρωσαν επίσης, ότι με απόφαση του προέδρου του Interkultur Günter Titsch, θα απονεμηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης και ένα μεγάλο βραβείο που θα φέρει το όνομα της Καλαμάτας (Kalamata Grand Prize), στην πρώτη των πρώτων μεταξύ των χορωδιών, που θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ και από ένα γλυπτό, φιλοτεχνημένο από εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνη. Πρόκειται για γεγονός που καθιστά το Διαγωνισμό της Καλαμάτας ακόμη πιο αναγνωρίσιμο κι ελκυστικό.
Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και της "Φάρις, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες.