Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 17:39

Διεθνές Φεστιβάλ το “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες”

Διεθνές Φεστιβάλ το “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες”

Ως διεθνές φεστιβάλ του Διεθνές Συμβούλιου Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών (CIOFF) αναγνωρίστηκε το φεστιβάλ Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες «Kyparissia Sunshine International Folklore festival» που έχει καθιερώσει και διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ).

Ένα φεστιβάλ που κάθε χρόνο ενώνει πολιτισμούς και παραδόσεις με προσκεκλημένα συγκροτήματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας με την Κυπαρισσία να βρίσκεται στο επίκεντρο και από την άλλη ταξιδεύει και διαχέει τον δικό μας πολιτισμό στις αντίστοιχες χώρες που συμμετέχουν.

 Το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα έγινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®,( International Council of Organizations of Folk Festivals and Folk Art - Διεθνές Συμβούλιο Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών), όπου και ανακοινώθηκε η αναγνώριση του Φεστιβάλ.  Ο φάκελος του φεστιβάλ εξετάστηκε στο 47ο Διεθνές Συνέδριο του CIOFF® στην Tenggarong-Kutai Kartanegara στην Ινδονησία 20-29 Οκτωβρίου 2017.
Στη συνέλευση, στα Ιωάννινα, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωποι των Ελληνικών Φεστιβάλ CIOFF® καθώς και μέλη – φυσικά πρόσωπα. Μέσα σε φιλικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία και προβολή του Εθνικού Τμήματος, δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις προς τα μέλη και παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις για μελλοντικές δράσεις του Τμήματος αλλά και συναντήσεις για σύσφιξη των σχέσεων των μελών. Από τα ευχάριστα της ημέρας ήταν η εισδοχή νέων μελών, (συλλόγων με καλές δράσεις και προσώπων που επιθυμούν να προσφέρουν), η ουσιαστική συμμετοχή στο φεστιβάλ του Τομέα Νότιας Ευρώπης για τον Μεσογειακό Πολιτισμό καθώς και η απόφαση για συμμετοχή του Εθνικού Τμήματος στην Φολκλοριάδα του 2020. Επίσης η συνέλευση είχε τη δυνατότητα να ακούσει για τις δράσεις της Επιτροπής Νέων για την οποία το 2017 δημιουργήθηκε πρωτότυπος για τα δεδομένα των Εθνικών Τμημάτων, Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας. 

Κ.Μπ.