Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 07:54

Θετική αξιολόγηση από το ΕΣΠΑ για το “Καλαμάτα 1821: δρόμοι ελευθερίας”

 

Θετική αξιολόγηση στην προκήρυξη του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020  - «Ερευνώ - Δημιουργώ – Καινοτομώ» πήρε το έργο “Καλαμάτα 1821: δρόμοι ελευθερίας”, ως πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ως το μοναδικό έργο που αφορά στον πολιτισμό.

Πολλές σύγχρονες εφαρμογές αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα των “προϊόντων” που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του έργου. Σε αυτά προστίθενται η παραγωγή μιας μεγάλου μήκους ταινίας που θα προβληθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και ο σχεδιασμός δρώμενων στην πόλη, που στο εξής θα λαμβάνουν χώρα τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση. Οι επισκέπτες, στο πλαίσιο του προγράμματος θα μπορούν μέσα από μια πολυμεσική πλατφόρμα να πληροφορούνται για τα ιστορικά γεγονότα και παράλληλα να καθοδηγούνται σε σημεία ενδιαφέροντος της Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής (γεωμνημεία), να "βιώνουν" τις συνθήκες της εποχής και να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια που θα αναπτυχθούν.

Το έργο που αποτελεί πρωτότυπη ερευνητική ιστορική εργασία του Παν. Πελοποννήσου αποτελεί μια προσπάθεια αφήγησης μιας ιστορικής πορείας 200 ετών της πόλης από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης, μέχρι σήμερα μέσα από μια μοντέρνα και «φρέσκια» οπτική.