Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 08:11

Παρουσιάστηκε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής: Οι στόχοι του Ι. Μαργαρίτη για το ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής: Οι στόχοι του Ι. Μαργαρίτη για το ΔΗΠΕΘΕΚ

 

Σ’ ένα θέατρο που θα απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, στοχεύει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης.

Αυτό τόνισε ο ίδιος, κατά τη χθεσινή παρουσίασή του, στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και της προέδρου της “Φάρις” Αναστασίας Μπελογιάννη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Μαργαρίτης παρατήρησε πως έχει τρακ, λόγω της μεγάλης ιστορίας της Καλαμάτας στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας.

Σημείωσε ότι θα υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα στο θέατρο για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες, καθώς και για τις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Επεσήμανε ότι στόχος του είναι το θέατρο να πάει στα νοσοκομεία, σε χώρους που συναθροίζονται υπερήλικες, να υπάρχει πραγματική ερμηνεία του όρου ψυχαγωγία.

Μίλησε για ιδιαίτερη φροντίδα στην Παιδική Σκηνή και σημείωσε ότι στόχο του αποτελεί το ΔΗΠΕΘΕΚ “να είναι παρών στην πόλη και πέρα από τις θεατρικές παραστάσεις”. Και προανήγγειλε ποιητικές βραδιές και άλλες θεατρικές δράσεις, όπως η ανάγνωση θεατρικών κειμένων.

Τέλος, ανέφερε ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει καθήκον να δώσει βοήθεια σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο κι εκτίμησε πως “ο ερασιτέχνης πρέπει να παραμείνει ερασιτέχνης, είναι ο εραστής της τέχνης”.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τη χαρά του, γιατί ο κ. Μαργαρίτης είναι άνθρωπος του θεάτρου και δήλωσε ότι στο πρόσωπό του υπάρχει η ελπίδα για βηματισμό του ΔΗΠΕΘΕΚ που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του. Συνέστησε επιλογή έργων “που να ανταποκρίνεται και στα θέλω της τοπικής κοινωνίας, ποιοτικά έργα να τα χαίρεται ο κόσμος, με το μικρότερο δυνατό κόστος”. Παρατήρησε, ακόμα, ότι το Δημοτικό Θέατρο πρέπει να δίνει οδηγίες στα σχήματα του ερασιτεχνικού θεάτρου και στο θέατρο στα σχολεία.

Η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη καλωσόρισε το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. Του ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε πως “θα είμαστε δίπλα του και θα τον στηρίζουμε στις προτάσεις του”.


NEWSLETTER