Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:11

Μήνυμα Θέμελη σε Τατούλη για την Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Θέμελη σε Τατούλη για την Αρχαία Μεσσήνη

Με δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o καθηγητής Πέτρος Θέμελης εξηγεί στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη τη διαφορά "αυτοδιαχείρισης" και "ιδιωτικοποίησης" ενός αρχαιολογικού χώρου.

Παράλληλα, τον καλεί να συζητήσουν "για τις πραγματικές ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης" και "ποιες οι δυνατότητες της Περιφέρειας να τις αντιμετωπίσει".

Αναλυτικά η δημοσίευση του κ. Θέμελη:

«Αγαπητέ Περιφερειάρχα, Πέτρο Τατούλη

Αυτοδιαχείριση Αρχαιολογικών Χώρων δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση, αλλά επιλογή με διαγωνισμό από το υπουργείο Πολιτισμού ενός νέου αρχαιολόγου διαχειριστή (μάνατζερ), διευθυντή του χώρου επί θητεία 3 ως 5 ετών, ο οποίος πλαισιωμένος από συμβούλιο θα αυτοδιαχειρίζεται τα έσοδα του χώρου και θα τα αυξάνει με ποικίλα πωλητέα είδη, ώστε να μεριμνά με αυτά τα έσοδα, χωρίς κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις, για την άψογη λειτουργία, συντήρηση, προστασία και προβολή του αρχαιολογικού χώρου, αμείβοντας από αυτά τα έσοδα και το πάσης φύσεως αναγκαίο προσωπικό.

Υπάρχει το πρότυπο.

Αυτά και για όλους όσοι παρερμηνεύουν τις προτάσεις μου, ελπίζω όχι σκόπιμα.

Πάνω στο θέμα αυτό έχω κάνει ομιλίες, διαλέξεις και δημοσιεύσεις που βρίσκονται στη διάθεση του καθενός (βλ. π.χ. τον συλλογικό τόμο "Το Παρελθόν στο Παρόν").

Αλλωστε οι ως άνω προτάσεις μου δεν αφορούν εμένα προσωπικά - είμαι άλλωστε ήδη 82 ετών και εκπροσωπώ ως επιστημονικός και μόνο διευθυντής την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία. 

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου, και σας αναμένω επί τέλους επί τόπου του έργου, να συζητήσουμε για τις πραγματικές ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης και ποιες οι δυνατότητες της Περιφέρειας να τις αντιμετωπίσει».


NEWSLETTER