Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 15:11

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στην “Ε”: Η Καλαμάτα είναι υπέροχη - Μου θυμίζει την πατρίδα μου

Γράφτηκε από τον
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στην “Ε”: Η Καλαμάτα είναι υπέροχη - Μου θυμίζει την πατρίδα μου

Φωτογραφία: Γιώργος Τσολακίδης

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι από τους καλλιτέχνες που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας χαράξει την δική του πορεία στον χώρο της μουσικής.

Χειμαρρώδης και αυθόρμητος, επιλέγει να μιλά μέσα από τα τραγούδια του που φέρουν έντονα κοινωνικοπολιτικά και κοινωνικοερωτικά στοιχεία.

Αν και η πορεία του μετρά ήδη 40 έτη, φαίνεται ότι η τρέλα του ανήσυχου καλλιτέχνη που κρύβει μέσα του όχι μόνο δεν σβήνει, αλλά μεγαλώνει και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει το κοινό, ακολουθώντας τον σε κάθε του εμφάνιση.

Με αφορμή έτσι τις συναυλίες που θα δώσει μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στην Καλαμάτα, στις 7 και 8 Αυγούστου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε μεταξύ άλλων στο eleftheriaonline.gr για τα παιδικά του χρόνια αλλά και για την Καλαμάτα η οποία όπως τόνισε του θυμίζει την πατρίδα του.

Θα θέλαμε να σας ταξιδέψουμε στα παιδικά σας χρόνια για να μας πείτε, αν από μικρός ήσασταν το παιδί που ξεχώριζε και έδειχνε ότι του αρέσει η μουσική και το τραγούδι.

Λ.Μ: Μου άρεσε να παίζω μπάλα. να βλέπω τηλεόραση, να κάνω κοπάνες και να πηγαίνω για μπάσκετ στο Φωκιανό. Η μουσική ήταν πάντα παράλληλα στη ζωή μου.

Υπήρχε κάποιο πρότυπο στην οικογένεια που σας επηρέασε;

Λ.Μ: Ο πατέρας μου ήταν μαέστρος στην ορχήστρα της ΕΡΤ. Κι εγώ από μικρός άκουγα Μπητλς, Ρόλινγκ Στόουνς και Έλβις Πρίσλεϊ. Λίγο πριν το στρατό έκανα το πρώτο μου συγκρότημα, τους «Τερμίτες».

Είστε ένας έντονα εκφραστικός καλλιτέχνης, αφήνοντας τα καλά σας στοιχεία να αναδειχθούν. Η σκηνή μπορεί να αποκαλύψει και τα ελαττώματα ενός τραγουδιστή;

Λ.Μ: Ασφαλώς. Όταν είσαι αληθινός ό,τι έχεις βγαίνει. Συνεπώς και κάποια στραβά θα εμφανιστούν. Αρκεί να είναι αλήθεια. Εκεί δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αυτός είμαι κυρίες κ κύριοι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Όταν ερμηνεύετε στη σκηνή ένα τραγούδι δημιουργούνται και τα ανάλογα συναισθήματα. Έχετε νιώσει ιδιαίτερη φόρτιση με κάποιο κομμάτι που σας θύμιζε κάτι;

Λ.Μ: Με πολλά κομμάτια συμβαίνει αυτό για να... μη πω σε όλα. Όλα κάτι θυμίζουν και σίγουρα κάτι σηματοδοτούν.

(Φωτογραφία: Γιώργος Γιαννακόπουλος)

Όποτε επισκέπτεστε την Καλαμάτα, διασκεδάζετε, σας αρέσει η πόλη;

Λ.Μ: Η Καλαμάτα είναι υπέροχη. Αφήστε που μου θυμίζει την πατρίδα μου τον Βόλο... Έχει βέβαια πολύ καλύτερη παραλία. Δεν βρίσκεις εύκολα μέσα σε πόλη τέτοια θάλασσα για μπάνιο.

Η καλοκαιρινή σας περιοδεία με τον (Νίκο Πορτοκάλογλου) είναι από τα σημεία αναφοράς στην πολιτιστική ατζέντα της χώρας. Πώς θα χαρακτηρίζατε την χημεία σας πάνω στη σκηνή;

Λ.Μ: Ο Νίκος μου έχει γίνει απαραίτητος... Έχω φάει κόλλημα μαζί του. Αγαπάω τα τραγούδια του. Το ίδιο και εκείνος με τα δικά μου. Ήμασταν μάλιστα ίδια σειρά στο στρατό. Η συνεργασία μας ήταν ευλογία και αυτό φαίνεται στη σκηνή. Γι' αυτό θα συνεχιστεί κιόλας. Άλλωστε η συμμετοχή του κόσμου στα live τα λέει όλα.


NEWSLETTER