Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 22:29

Θετική η Μενδώνη για το Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων

Θετική η Μενδώνη για το Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων

Θετική ήταν η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση και του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρολιάκου, σχετικά με την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, στην οποία αναφέρει ότι η κ. Μενδώνη τονίζει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Το υπουργείο Πολιτισμού, λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα του εν λόγω μνημείου, καθώς και τα σχετικά αιτήματα των τοπικών φορέων και των κατοίκων, όπως το αίτημα της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων, θα συνδράμει τον Δήμο Πύλου - Νέστορος στην αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων, με τη σύνταξη των αναγκαίων εξειδικευμένων μελετών του εν λόγω κτηρίου. Ειδικότερα, η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, έχει εντάξει την σύνταξη της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης του σχολείου στο χρονικό προγραμματισμό έργων του έτους 2020. Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω μελετών, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος δύναται να προχωρήσει στην ωρίμανση του έργου και την αναζήτηση χρηματοδότησης για την εκτέλεσή του».