Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 14:25

Πρώτος δίσκος από τους “Μινέρβα”

Γράφτηκε από την
Πρώτος δίσκος από τους “Μινέρβα”

“Κonserva” είναι ο τίτλος του πρώτου δίσκου των “Μινέρβα”, του νεανικού alternative σχήματος: «ένα αθηναϊκό garage/post-punk κουαρτέτο που ήρθε στο φως του ήλιου τις τελευταίες μέρες του 2017».

Τρεις πρώην συμμαθητές (Γιώργος, Ντένις, Μήτσος) με καταγωγή από την Κόρινθο, βρέθηκαν μετά από χρόνια στον... λάθος τόπο τη λάθος στιγμή, και το αποτέλεσμα ήταν μια μπάντα βασισμένη στην garage μουσική και άπειρη δίψα για να παίξει live.

Μερικούς μήνες μετά, η μπάντα αποφάσισε να μεγαλώσει το ηχητικό της φάσμα με την προσθήκη του τέταρτου μέλους της (Σπήλιος). Eτσι, έχοντας μοιραστεί την σκηνή με αρκετά δυνατά ονόματα της Αθηναϊκής underground σκηνής (The Cave Children, The Steams, The Noise Figures, Whereswilder, Bazooka), τον Σεπτέμβριο του 2018 ήρθε η ώρα για την πρώτη τους κυκλοφορία, του ομώνυμου ΕΡ Βέλβετ / Mama Shoe σε ψηφιακή μορφή.

Τον Φεβρουάριο του 2020 μετά από πολλά χιλιόμετρα στην ελληνική επαρχία (Κόρινθος, Αίγιο, Πάτρα, Καλαμάτα, Λεωνίδιο, Σπάρτη, Ηράκλειο Κρήτης, Σάμος) και με συμμετοχές σε μερικά από τα πιο γνωστά ελληνικά μουσικά φεστιβάλ (Ζiria Festival, Under The Sun Festival), οι "Μινέρβα" κρατάνε στα χέρια τους τον πρώτο full-length δίσκο τους με τίτλο “Konserva”.

Oπως λένε οι ίδιοι: «To “Κonserva” περιέχει 10 τραγούδια που ξορκίζουν με εκρηκτικό τρόπο όσα άσχημα συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Ολα όσα περιέχει η κονσέρβα που λέγεται Αθήνα. Η παραγωγή έγινε από τον Αλεξ Μπόλπαση, ενώ το artwork βασίστηκε σε μια φωτογραφία της Ξανθής Γκεσούλη και το επιμελήθηκε ο Bewild Brother. Το άλμπουμ κυκλοφορεί ψηφιακά και σε βινύλιο».

 


NEWSLETTER