Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 17:07

Μήνυμα της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Γράφτηκε από την

 

Πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς της αναγνώστες, η Μεσσήνια συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, από το σπίτι της στα Εξάρχεια της Αθήνας, στέλνει το δικό της μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Το μήνυμα μπορεί κανείς να δει στο youtube, ενώ μπορεί να προμηθευτεί ηλεκτρονικά και το τελευταίο της βιβλίο (2019). “Η τελευταία πινιάτα” είναι ό,τι απέμεινε. Το σουβενίρ που η ίδια έφτιαξε από το μακρύ ταξίδι της στο Μεξικό. Μια ιστορία που φαντάστηκε όταν άκουσε πως, σε κάποια χωριά του παλιού Μεξικού, κάποιες πινιάτες έκρυβαν μέσα τους ποντίκια ή έντομα.

Η “Τελευταία πινιάτα” κρύβει μέσα της μια μεγάλη δική της αλήθεια και πολλές αλήθειες για κάθε αναγνώστη της. Μικρό ή καλύτερα, μεγάλο”… Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και η εικονογράφηση είναι της Χρύσας Σπυρίδωνος.

Το μήνυμα της ίδιας, περιλαμβάνει τις εξής … προτροπές: “Αγαπημένα μου παιδιά, με λένε Κωνσταντίνα/κι όπως εσείς, έτσι κι εγώ, είμαι σε καραντίνα. Ολημερίς στο σπίτι μου και από δω δουλεύω/ κάνω και το νοικοκυριό, πλένω και μαγειρεύω. Ολημερίς στο σπίτι μου κι ο χρόνος δεν μου φτάνει/κάνω όσα κάνω και μετά, κάτι δεν έχω κάνει. Ολημερίς στο σπίτι μου και γράφω ιστορίες/ άλλες μου βγαίνουν έξυπνες, άλλες είναι βλακείες. Ολημερίς στο σπίτι μου και μπόλικο διαβάζω/ από τα ράφια τούτα εδώ, βιβλία κατεβάζω. Ολημερίς στο σπίτι μου, μα όλο ταξίδια κάνω. Χθες στην Αγγλία έφτασα και δίχως αεροπλάνο. Ολημερίς στο σπίτι μου κι αυτό που νιώθω αλήθεια/ είναι, ευτυχώς Χριστούλη μου, που έχω τα παραμύθια”!