Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 08:15

«Red gloves» - Το πρώτο Καλαματιανό συγκρότημα που πέρασε στο Schoolwave βάζει πλώρη για το 2021 (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
«Red gloves» - Το πρώτο Καλαματιανό συγκρότημα που πέρασε στο Schoolwave βάζει πλώρη για το 2021 (Βίντεο)

 

Στις ακροάσεις του Schoolwave 2021 θα προσπαθήσει να περάσει ένα πενταμελές Καλαματιανό συγκρότημα, το οποίο είχε όλα τα φόντα να παίξει στο φετινό Φεστιβάλ στο Θέατρο Βράχων, όμως λόγω κορονοϊού η διοργάνωση μετατέθηκε για του χρόνου.

Πρόκειται για το μαθητικό συγκρότημα με τίτλο «Red gloves» το οποίο αποτελείται από τους Σταυρούλα Πράσινου (φωνή, κιθάρα, πιάνο), Χαρά Θεοδωρακοπούλου (φωνή, τσέλο), Δημήτρη Βρεττέα (κιθάρα, φωνή), Νίκο Σπυρακόπουλο (μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα) και Γιάννο Μπάκα (ντραμς).

Η Σταυρούλα, η Χαρίκλεια, ο Νικόλας και ο Γιάννος φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ενώ ο Δημήτρης στο 2ο Λύκειο. Η μπάντα των παιδιών κινείται σε ethnic και παραδοσιακό ύφος και θα εκπροσωπούσε για πρώτη φορά τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο μεγαλύτερο μαθητικό/φοιτητικό μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, αν δεν ανακοινωνόταν η αναβολή του. Ωστόσο, γνωρίζοντας πλέον καλά τη διαδικασία έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει και πάλι στις ακροάσεις από το νέο έτος.

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2020 επιλέχτηκαν 72 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και αυτό της Καλαμάτας. Από αυτά, θα ξεχώριζαν περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ.

Την επιλογή έκαναν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, καταξιωμένοι άνθρωποι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project) και Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Το Καλαματιανό συγκρότημα, όντας νεοσύστατο, θα προσπαθήσει το 2021 να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή μέσα από δύο όμορφα τραγούδια ("Ξενιτεμένο μου πουλί" και "Yianni'm") και να περάσει στην τελική φάση, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Schoolwave, με στόχο να αποκτήσει μία μοναδική μουσική εμπειρία.

Ακούστε τα δύο τραγούδια των «Red gloves»:

"Ξενιτεμένο μου πουλί"

"Yianni'm"


NEWSLETTER