Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 08:15

Καλαμάτα: Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο θερινό σινεμά (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο θερινό σινεμά (Βίντεο)

Τρεις νέες ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θερινού «Cine center» στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ρουά Ματ», για τους μικρούς σινεφίλ προτείνεται ο «Πειρατής μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι» ενώ η ταινία που ξεχωρίζει είναι «Το κόλπο του αιώνα», η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μας έρχεται από την μακρινή Αργεντινή.

Πρόγραμμα προβολών: 23/7-5/8

- “Ρουά Ματ”, κομεντί, 107’

Αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, ο 8χρονος σκακιστής Φαχίμ φτάνει στο Παρίσι με τον πατέρα του. Καθώς η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται και θεωρούνται πλέον λαθρομετανάστες, βρίσκονται στο χείλος της αστεγίας και της απελπισίας. Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ, γνωρίζει τον Σιλβάν (το αληθινό του όνομα είναι Ξαβιέ Παρμεντιέ), έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που τον διδάσκει και του δίνει σκοπό στη ζωή του. Οι μάχες που δίνει πάνω στη σκακιέρα, αντανακλούν τις νίκες και τις συντριπτικές ήττες του στον αγώνα για μία φυσιολογική ζωή. Ο Φαχίμ διακρίνεται σε τοπικά και εθνικά τουρνουά και τελικά, το 2012, κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Γαλλίας, σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Σκηνοθεσία: Πιερ-Φρανσουά Μαρτίν-Λαβάλ.

Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Αχμέτ Ασάντ, Μιζανούρ Ραχαμάν, Ιζαμπέλ Ναντί.

Προβολές: Πέμπτη 23/7: 21:30, Παρασκευή 24/7: 21:30, Σάββατο 25/7: 21:30 ,Κυριακή 26/7: 21:30, Δευτέρα 27/7: 21:30.

- ”Ο πειρατής μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι", κινούμενα σχέδια, 82’, μεταγλωττισμένο

Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες. Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.

Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν, Μάριτ Μόουμ Ον.

Χαρίζουν τις φωνές τους: Αλεξάνδρα Λέρτα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Χρήστος Θάνος, Υρώ Λούπη, Σοφία Καψαμπέλη, Αργύρης Παυλίδης, Γιάννης Τσούτσιας, Στέφανος Γεωργόπουλος, Γιώργος Ματαράγκας, Φώτης Πετρίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, Ντίνος Σούτης, Μελίνα Κατσακούλη.

Προβολές: Τρίτη 28/7: 21:00, Τετάρτη 29/7: 21:00, Πέμπτη 30/7: 21:00, Παρασκευή 31/7: 21:00.

- “Το κόλπο του αιώνα”, κωμική περιπέτεια, 114’

Αργεντινή, 2006. Μια συμμορία εισβάλλει σε υποκατάστημα της τράπεζας Banco Rio και κρατάει 23 ομήρους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και τα κοσμήματα που κρύβονται στο θησαυροφυλάκιο. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Όσο περνούν οι ώρες και οι ληστές δεν παραδίδονται, η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο. Μόλις, όμως, μπουν στο κτίριο, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη...

Σκηνοθεσία: Άριελ Γουίνογκραντ.

Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φρανσέγια, Ντιέγο Περέτι, Χουάν Αλάρι, Πάμπλο Ράγκο.

Προβολές: Σάββατο 1/8: 21:30, Κυριακή 2/8: 21:30, Δευτέρα 3/8: 21:30, Τρίτη 4/8: 21:30, Τετάρτη 5/8: 21:30.


NEWSLETTER