Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 19:17

Σεμινάριο θεάτρου στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Σεμινάριο θεάτρου στη Μεθώνη

Καλοκαιρινό σεμινάριο με τίτλο «Θεατρικές συνδέσεις» διοργανώνει αυτές τις μέρες η πολυδραστική ομάδα τέχνης “Fabrica Athens” στην Μεθώνη.

Εως τις 10 Αυγούστου εκπαιδευτές της Fabrica Athens θα κάνουν ένα σεμινάριο θεατρικής έρευνας και δημιουργίας στην παραθαλάσσια πόλη. Το σεμινάριο θα βασιστεί στην μεθοδολογία που έχει αναπτύξει η ομάδα «Θέατρο της έρευνας», αλλά και στην αλληλοδιδακτική μέθοδο.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία: να συνδυάσουν την θεατρική έρευνα και δημιουργία στην φύση με τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να συνδεθούν με τον τόπο και τους κατοίκους της Μεθώνης, μέσα από την θεατρική πρακτική και να γνωρίσουν την πρωτότυπη μεθοδολογία της ομάδας «Θέατρο της έρευνας».

Κύριος στόχος του θεατρικού σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή και η δημιουργία συνδέσεων μεταξύ του τόπου που φιλοξενεί τη δράση, των συμμετεχόντων και των διοργανωτών. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία και την πραγματοποίηση δράσεων και δρώμενων για το κοινό της επαρχιακής πόλης, που θα έχουν σημείο αναφοράς το θεατρικό σεμινάριο. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μοιραστούν στιγμές δημιουργίας και αναψυχής, καθώς η εμπειρία του σεμιναρίου στη φύση, περιλαμβάνει τη διαμονή τους στο κάμπινγκ “Methoni” και επισκέψεις σε σημεία και μνημεία ιστορικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν από το μηδέν μια performance για τους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής.


NEWSLETTER