Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 11:03

Νέα πρόταση Θέμελη: Ανοιχτό μουσείο στον στην Αρχαία Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Νέα πρόταση Θέμελη: Ανοιχτό μουσείο στον στην Αρχαία Μεσσήνη (βίντεο)

 

Ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης εγκατέλειψε την ιδέα της δημιουργίας νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ανοιχτού, σύγχρονου μουσείου μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το νέο μουσείο που πριν από χρόνια είχε προκαλέσει την αντιδικία Μαυροματίου και Αρσινόης, ο κ. Θέμελης σημείωσε:

“Αυτές είναι γελοίες αντιπαλότητες μεταξύ όμορων χωριών, τα έχω ζήσει και στην Κρήτη και αλλού. Επειδή το μουσείο θα γινόταν κάπου 50-60 μέτρα πιο κοντά στην Αρσινόη φώναζαν οι Μαυροματαίοι. Το μουσείο είναι ένας αυτόνομος οργανισμός, ο οποίος θα ωφελούσε όχι μόνο τα δύο χωριά, αλλά και όλη τη Μεσσηνία.

Εγκαταλείφθηκε, κι εγώ είμαι ενάντια στην κατασκευή ενός νέου μουσείου πλέον, μοντέρνου, τεράστιου... ένα μπετονένιο μουσείο να το καρφώσουμε μέσα στη φύση. Καλύτερα να μη γίνει ποτέ. Θα κάνουμε το χώρο ένα ανοιχτό μουσείο, open museum, που είναι η σύγχρονη αντίληψη. Κι εγώ πασχίζω να κάνουμε στέγαστρα στο Στάδιο, στο Ιερό της Ισιδος και αλλού. Να εκθέσουμε αρχαία και να κάνουμε περιοδικές εκθέσεις μ’ έναν σύγχρονο τρόπο, χωρίς να ξοδεύουμε εκατομμύρια και χωρίς να χαλάμε το περιβάλλον”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER