Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 15:55

Καλαμάτα: Θερινό σινεμά με «άρωμα» φθινοπώρου (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

"Ανθεκτικό" αποδείχτηκε το θερινό σινεμά της Καλαμάτας στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Μετρώντας ήδη τρία χρόνια παρουσίας στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού η καλοκαιρινή εκδοχή του Cine Center «αγκάλιασε» τους σινεφίλ, οι οποίοι έδωσαν έστω και με μειωμένη συχνότητα σε σχέση με πέρυσι το παρών, απολαμβάνοντας τις αγαπημένες τους ταινίες κάτω από τα αστέρια.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center Καλαμάτας Βασίλης Μουλάς σκοπός των ανθρώπων που εργάζονται για το θερινό σινεμά είναι να προβληθούν ταινίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και ίσως στις αρχές Οκτώβρη, καιρού επιτρέποντος. Αν αυτό το πλάνο καταστεί δυνατό, και οι υγειονομικές περιστάσεις το επιτρέψουν ο κινηματογράφος στην οδό Καλλιπάτειρας θα ανοίξει τις πόρτες του για τη χειμερινή σαιζόν στα μέσα του επόμενου μήνα.

«Συνάδελφοι από διάφορα σημεία της Ελλάδας μας πληροφόρησαν πως άνοιξαν κάποιους χειμερινούς κινηματογράφους ωστόσο η κίνηση λόγω της κατάστασης που βιώνουμε αλλά και των καλών ακόμα θερμοκρασιών ήταν μειωμένη. Η ταινία πάντως που συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό σινεφίλ -κυρίως νεαρής ηλικίας- τις περασμένες μέρες σε αυτούς τους κινηματογράφους ήταν το “After”. Το νεανικό κοινό ανταποκρίνεται καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες όπως αυτής του κορονοϊού. Αυτό αποδείχτηκε και στο κομμάτι της ευρύτερης διασκέδασης το φετινό καλοκαίρι καθώς οι νέοι ήταν αυτοί που την στήριξαν σε μεγαλύτερο βαθμό» σημείωσε.

Μειωμένα εισιτήρια κατά 55%

Σύμφωνα με τον κ. Μουλά, η κίνηση στο θερινό σινεμά φέτος είναι σαφώς μειωμένη. Σε αυτό έχουν παίξει ρόλο οι μειωμένες παραγωγές σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά που είχαν προβληθεί σημαντικές ταινίες. «Μιλώντας για τη φετινή θερινή σαιζόν οι εισπράξεις έχουν μειωθεί σε ποσοστό 55%, συνυπολογίζοντας βέβαια και τις μειωμένες θέσεις που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές» ανέφερε.

«Θέλουμε να έχουμε θετική σκέψη για τους επόμενους μήνες, εφόσον βγουν οι παραγωγές που έχουν προγραμματιστεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε τον κόσμο των προηγούμενων ετών διότι όπως είναι λογικό υπάρχει ακόμα φόβος. Τα πράγματα είναι ρευστά με τις διακυμάνσεις στα κρούσματα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ένας κινηματογραφικός χώρος είναι πολύ πιο ασφαλής για μια έξοδο σε σχέση για παράδειγμα με την εστίαση, καθώς στο σινεμά μπορούν να εξασφαλιστούν οι αποστάσεις λόγω χωρητικότητας. Αναμφίβολα, δεν θα έχουμε τα ίδια εισιτήρια αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε να μην κλείσουμε όπως την περασμένη Άνοιξη. Οι κλειστοί κινηματογράφοι ανέκαθεν άρχισαν να έχουν κίνηση από τον δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου, οπότε σκοπεύουμε να κρατήσουμε ανοιχτό το θερινό σινεμά της πόλης ολόκληρο τον τρέχοντα μήνα, ελπίζοντας ο καιρός να είναι σύμμαχος μας» πρόσθεσε ο υπεύθυνος προγραμματισμού του Cine Center.