Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 15:50

Χρηματοδότηση έργων πολιτισμού στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Χρηματοδότηση έργων πολιτισμού στη Μεσσηνία

 

Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφέροντας ότι οι χρηματοδοτήσεις προκύπτουν μετά από σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.


Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα διατεθούν 50.000 ευρώ για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία.
Ακόμα, ο Π. Νίκας έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης του προαυλίου στον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, και διαμορφώθηκε στο ποσό των 625.000 ευρώ.
Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι εντάχθηκε με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν τα μνημεία, α) Μονή του Σωτήρος στο Εξωχώρι, β) Μονή της Παναγίας του Χελμού στο Κέντρο και γ) Μονή της Ευαγγελίστριας στον Κάμπο. To συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο Δυτικής Μάνης, η οποία θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.


NEWSLETTER