Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 10:50

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: "Οδυσσέως Σχεδία" σήμερα στο κανάλι της Βουλής

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: "Οδυσσέως Σχεδία" σήμερα στο κανάλι της Βουλής

Την καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας "Οδυσσέως Σχεδία" θα προβάλλει σήμερα Σάββατο στις 9.30 μ.μ. το Κανάλι της Βουλής.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε πολλά αρχαία θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Κανάλι της Βουλής μαγνητοσκόπησε την παράσταση στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Σάββατο πρόκειται να την προβάλλει. Η Οδύσσεια είναι ένα άκρως γοητευτικό παραμύθι με φιλοσοφικά και μυστικά μονοπάτια, που εύκολα διαβαίνει όποιος ταξιδευτής επιθυμεί, μέσα από την αφήγηση, ως συνοδοιπόρος του Οδυσσέα. Στην πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας παρουσίασε την “Οδυσσέως σχεδία”, το εγγενώς αυτό διαχρονικό έργο με τους βαθείς συμβολισμούς για “τη συνεχή πάλη με τις δοκιμασίες στη ζωή του ανθρώπου, που με επιμονή και υπομονή καταλήγει σοφότερος στην αγκαλιά της γενέθλιας γης και πατρίδας”. Ο τίτλος της παράστασης είναι αναφορά στην πρώτη παρουσίαση της ραψωδίας E, με τη μορφή θεατρικού αναλογίου, από τον μεταφραστή του έργου, Δημήτρη Μαρωνίτη, και τη Μάγια Λυμπεροπούλου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το 1988. Στις 8.30 μ.μ. της ίδιας μέρας πάλι από την συχνότητα της Βουλής θα προβληθεί σε επανάληψη η εκπομπή Θεατροσκόπιο αφιερωμένη στην ίδια παράσταση και στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης, Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης, Σκηνικό και Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Στάθης Κόικας, Νίκος Καρδώνης.