Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 19:02

Διαδικτυακά το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακά το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας



Με έναν διαφορετικό, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα - διαδικτυακό - τρόπο θα γίνει φέτος το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ», από τη “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, από τις 6 έως και τις 20 Μαρτίου.

Το πρόγραμμά του αναλυτικά έχει ως εξής: - Σάββατο 6 Μαρτίου 8 μ.μ.: λαϊκό παραμύθι «Η Σταχταδράχτω», μια από τις δεκάδες Ελληνικές παραλλαγές της Σταχτοπούτας, σε μια σπονδυλωτή αφήγηση από παραμυθάδες της πόλης. Ακόμη, παρουσίαση από την φιλόλογο και δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Εμμανουέλα Κατρινάκη για τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.
- Την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 8 μ.μ. καλεσμένος θα είναι ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές για να μιλήσει για το ντοκιμαντέρ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί». 8.30 μ.μ.: οδοιπορικό καταγραφής μύησης και μνήμης. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων, αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό του Βασίλη Λουλέ, παραμύθια του κάμπου και των βουνών. 
- Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαρτίου στις 8 μ.μ., δράση “Ακου να δεις". Παραμυθάδες της πόλης αφηγούνται - διαδικτυακά - ιστορίες της προφορικής παράδοσης.
- Σάββατο 20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης με τη Σάσα Βούλγαρη.
Για περισσότερες πληροφορίες: facebook του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.


NEWSLETTER