Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 13:05

“Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών” με την Αγγελική Παπούλια

Γράφτηκε από την
“Το θαύμα της θάλασσας των  Σαργασσών” με την Αγγελική Παπούλια

Ως τις 14 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμη για προβολή ον λάιν η ταινία “Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών”, με την Αγγελική Παπούλια (από το Ψάρι Αρκαδίας) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα.

Οταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.

Μια ταινία για τη χαμένη αξιοπρέπεια, τη λύτρωση και τα μυστικά που κρύβουν οι βάλτοι, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας.

Για το “Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών”, ο Τζουμέρκας ξανασυνεργάζεται με τις πρωταγωνίστριες της “Εκρηξης” και της “Χώρας προέλευσης” αντίστοιχα, στους δύο κεντρικούς ρόλους, την Αγγελική Παπούλια και τη Γιούλα Μπούνταλη, ενώ γύρω τους τη σκοτεινή κοινότητα της πόλης ερμηνεύουν οι Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Αλκηστις Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη.


NEWSLETTER