Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 14:35

Επανεκδόθηκε το “Human net” της Κατερίνας Ζωντανού

Γράφτηκε από την
Επανεκδόθηκε το “Human net” της Κατερίνας Ζωντανού

Επανεκδόθηκε με νέο εξώφυλλο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες το βιβλίο της Μεσσήνιας Κατερίνας Ζωντανού “Human net”. H εικομογράφηση είναι του Γιώργου Δημητρίου και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

«Το φαντάζεσαι, Πέτρο; Ολο το σχολείο human net!» «Αν το φαντάζομαι, λέει; Και να απλωνόταν και έξω απ’ το σχολείο, στη γειτονιά, σ’ όλη την πόλη… Για σκέψου, Αννα, παντού, σε όλο τον κόσμο, απ’ άκρη σε άκρη, όλοι οι άνθρωποι human net!

Δε θα φοβόμασταν τίποτα». Ο Αντρέας κάνει δύσκολη τη ζωή του Λεωνίδα στο σχολείο. Ο Λεωνίδας δεν αντιδρά. Ο Πέτρος, ο διπλανός του Λεωνίδα, αντιμετωπίζει το δίλημμα: Να πάει κόντρα στον φόβο του και να μιλήσει με κίνδυνο να γίνει κι αυτός στόχος; Ή να πάει κόντρα στη συνείδησή του και να σωπάσει για να προστατευτεί; Είναι άραγε μόνο αυτές οι δυο οι επιλογές που έχει; Με μια μικρή άρκτο στο ταβάνι, ένα παιχνίδι στο τάμπλετ και πολλούς ποντικούς στον ορίζοντα, θα καταφέρει ο Πέτρος να βρει έναν άλλον δρόμο;

Το βιβλίο έχει μπει και στη βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων και τη βραχεία λίστα Βραβείων Κύκλου παιδικού βιβλίου. Για παιδιά από 10 ετών.


NEWSLETTER