Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 16:35

Καλαμάτα: Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Με ενδιαφέρουσες ταινίες, που γυρίστηκαν για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα συνεχίζεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας στο πατινάζ.

Το πρόγραμμα σήμερα έχει ως εξής: “Dear child” Luca Ammendola, 9 μ.μ. Ενα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τις ζωές των παιδιών που αναρρώνουν από την εμλοκή τους στον πόλεμο των ναρκωτικών στην Βραζιλία. “Κυριακές” Αλήθεια Αβράμης, 11 μ.μ. Μετά από 30 χρόνια ως ιερέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, ο Τομ Αβράμης αποποείται την ιδιότητά του. Η κόρη του στρέφοντας την κάμερα σε αυτόν αποκαλύπτει μυστικά για το παρελθόν του.

Αύριο Παρασκευή: “Βάλχενζεε για πάντα” Janna Ji Wonders, 9 μ.μ. Με αφετηρία την λίμνη Βάλχενζεε στις Βαυαρικές Αλπεις και ταξιδεύοντας έως το θρυλικό «Καλοκαίρι της αγάπης» στο Σαν Φραντσίσκο του 1967, το θαρραλέο ταξίδι εξερεύνησης διατρέχει έναν αιώνα από ανείπωτες γυναικείες ιστορίες. “Ουλές” Agnieszka Zwiefka, 11 μ.μ. Κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα, η Vetrichelvi ήταν η φωνή της ραδιοφωνικής προπαγάνδας των Τίγρεων Ταμίλ. Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ την ακολουθεί σε ένα οδοιπορικό αναζήτησης.

Οσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι, μέχρι και τις 4 Ιουλίου, θα διαρκέσει στην Καλαμάτα το σεμινάριο που διδάσκει η Ιταλίδα σκηνοθέτης και ιδρύτρια του Σχολείου Κινηματογράφου Δρόμου Tekla Taidelli. Το Street Cinema School είναι ένα πρωτότυπο σχολείο που ιδρύθηκε το 2013 και στρατολογεί τους ηθοποιούς από τον δρόμο. Απευθύνεται σε σκεπτόμενους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν μέσω της συγκεκριμένης τέχνης κι έχουν το θάρρος να εμπλακούν, αλληλεπιδρώντας με τους ανθρώπους στο δρόμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν μια ταινία μικρού μήκους, μια μοναδική εμπειρία που «μιλάει» με διάσημους στίχους, όπως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση. H θεματική σύλληψη για το σεμινάριο είναι, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η παρουσίαση ποιημάτων από την συλλογή «Ποίηση σε σχήμα τριαντάφυλλου» του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Το έργο του “ποιητή της ελευθερίας” θα διαβαστεί από ψαράδες της Καλαμάτας και άλλους απλούς ανθρώπους που θα στρατολογηθούν από τον δρόμο. Η ταινία θα προβληθεί στην τελετή λήξης της 7ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.