Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 00:58

Προκηρύχθηκε το βραβείο δοκιμίου “Παναγιώτης Φωτέας”

Προκηρύχθηκε από το Δήμο Καλαμάτας το βραβείο δοκιμίου κοινωνικοπολιτικού στοχασμού στη μνήμη του πρ. νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από κοινού με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης του βραβείου:

“Εχει θεσπισθεί βραβείο για να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων κοινωνικοπολιτικού στοχασμού που έχει εκδοθεί από το Φεβρουάριο του 2010 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2011 και θα έχει κατατεθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής σε 4 αντίτυπα στο Δικηγορικό Γραφείο της κ. Ελένης Φωτέα (Μέρλιν 4 – 10671, Αθήνα) με την ένδειξη «Για το Βραβείο Παν. Φωτέα».

Η επιτροπή, που θα κρίνει τα βιβλία αυτά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της Επιτροπής), συγκροτήθηκε με απόφαση του νομάρχη Μεσσηνίας και της οικογένειας Φωτέα, ως εξής: Γεώργιος Μητσόπουλος καθηγητής Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκός. Νίκη Καλτσόγια-Τουρναβίτη καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου. Κωνσταντίνος Τσιρόπουλος συγγραφέας. Σαράντος Καργάκος φιλόλογος - συγγραφέας. Παναγιώτης Νίκας καθηγητής φιλόλογος, δήμαρχος Καλαμάτας.

Με ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου (αρ. 99/2010) και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (αρ. 323Α/2010) το βραβείο θα απονέμεται από το 2011 και εξής από το Δήμο Καλαμάτας.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε επίσημη τελετή περί την 25η Μαρτίου του 2011”.