Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 09:30

Ολα έτοιμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ολα έτοιμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Την ικανοποίησή τους που το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού συνεχίζεται σε τόσο δύσκολες συνθήκες εξέφρασαν προχτές το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, στην εκδήλωση προβολής του προγράμματος.

Η βραδιά φιλοξενήθηκε στον κήπο του Μεγάρου Χορού και εκεί έδωσαν το “παρών” στελέχη από την Περιφέρεια, το Δήμο Καλαμάτας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, φίλοι του χορού.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που και φέτος, όπως και πέρυσι, το Φεστιβάλ συνεχίζει στην πορεία του ακόμα και μέσα στην πανδημία. Ο θεσμός θα έχει τη στήριξη του δήμου, γιατί είναι κάτι που μας κάνει όλους ιδιαίτερα περήφανους” είπε ο δήμαρχος, ενώ η κ. Καπετανέα με τη σειρά της ευχαρίστησε για τη βοήθεια που έχει δεχτεί ως τώρα. Αναφέρθηκε στις φετινές παραστάσεις (16 - 25 Ιουλίου) που αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αφού αφορούν τους θεατές όλων των ηλικιών, τα άτομα με αναπηρία, το ζήτημα της ελευθερίας, τις τάσεις του σύγχρονου χορού.

Οι παραστάσεις θα δοθούν ως εξής: στην Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού, όπου το κοινό θα δει: 4 ομάδες, εκ των οποίων 3 από το εξωτερικό και 1 από την Ελλάδα, σε συνολικά 6 παραστάσεις. Στο στούντιο Μεγάρου Χορού: 12 ομάδες χορού, εκ των οποίων 9 από το εξωτερικό και 3 από την Ελλάδα, σε συνολικά 9 παραστάσεις. Τα σεμινάρια θα είναι: επαγγελματικά σύγχρονου χορού στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και θα διδάξουν 6 δάσκαλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (10 ημέρες). Για ΑΜΕΑ στο Αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (3 ημέρες). Για παιδιά και εφήβους 4 - 16 ετών στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού που θα οδηγήσει σε παράσταση (5 ημέρες). Χορού για οικογένειες στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Χορού (2 ημέρες). Κίνησης για ενήλικες άνω των 50 ετών στο Στούντιο (5 ημέρες). Κίνησης για ενήλικες άνω των 70 ετών σε γηροκομεία (5 ημέρες).

Τα επίσημα hashtags του θεσμού είναι: #27kdf2021#alandfordance#kalamatadancefestival#kalamata#programannouncement #dancefestival.