Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 11:30

«Ιωάννης Καποδίστριας – η νύχτα πριν» στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
«Ιωάννης Καποδίστριας – η νύχτα πριν» στα Φιλιατρά

Η πρεμιέρα του έργου «Ιωάννης Καποδίστριας – η νύχτα πριν» του Πέτρου Αυγερινού, από το «Θέατρο του Ιονίου» θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 28 του μηνός στις 9.30 το βράδυ, στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Η εκδήλωση από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών είναι στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Δυο λόγια για το έργο: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ανήκει σ’ εκείνες τις μορφές της ιστορίας που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Βρισκόμαστε στο Ναύπλιο, τη νύχτα που προηγήθηκε της άγριας δολοφονίας του έξω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στις 27 Σεπτεμβρίου 1831. Σε μια ταραγμένη περίοδο, ο Κυβερνήτης ξυπνάει αναστατωμένος απ’ τον ύπνο του… Ποια είναι η μυστηριώδης Γυναίκα που εμφανίζεται αναπάντεχα πάνω απ’ το προσκεφάλι του; Τι νέα του φέρνει ο Φρουρός; Τι έρχεται να του πει το Φάντασμα του Καραϊσκάκη; Ποια απόφαση θα πάρει;

Η σκηνοθεσία – σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Πέτρου Αυγερινού και η μουσική του Κώστα Νικολέα. Η ζωγραφική εκτέλεση του σκηνικού είναι της Μπέττυς Κατσούλη. Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Αυγερινός, Διονύσης Ποταμίτης, Δώρα Παπανικολάου.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 45 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 12,00 ευρώ . Προς αποφυγήν συνωστισμού στο ταμείο, συνιστάται τόσο η προαγορά του εισιτηρίου όσο και η έγκαιρη προσέλευση. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα Φιλιατρά στο κατάστημα της Μπέττυς Κατσούλη.


NEWSLETTER