Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 08:17

1.890.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Υπογράφηκε χθες στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ του υπουργείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. “Φάρις” για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.).

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι 3 χρόνια (2021-2023) με συνολικό ποσό 1.890.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η συνέχιση και η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. που έχει καταστήσει την Καλαμάτα κέντρο στον τομέα αυτό σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, η προβολή, η ανάπτυξη και η προώθηση της χορευτικής τέχνης σε όλα της τα είδη, με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση, την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή, καθώς και την προώθηση και προβολή της ελληνικής τέχνης και των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 630.000 ευρώ ετησίως. Το υπουργείο Πολιτισμού θα καταβάλει συνολικά 1,2 εκ. ευρώ (400.000 ευρώ το χρόνο), η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά 240.000 ευρώ (80.000 ευρώ το χρόνο) και ο Δήμος Καλαμάτας το υπόλοιπο ποσό που κάθε χρόνο θα αγγίζει τα 150.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης στην Τρίπολη, με αφορμή την παρουσία της υπουργού  στην περιοχή, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς διασφαλίζεται και τυπικά η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του σημαντικού θεσμού, που αφορά στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.