Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 15:00

Καταξιωμένοι καθηγητές στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Καταξιωμένοι καθηγητές στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Με καλεσμένους μια ομάδα καταξιωμένων καθηγητών ξεκίνησε επίσημα την περασμένη Δευτέρα το τρίτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας.

Η ομάδα που διδάσκει στο φετινό Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας είναι o σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του KaDISS, Andrew Visnevski, ιδρυτής κι επί σειρά ετών επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Τμήματος (MA LAB) της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art), καθηγητής στην νεοσύστατη σχολή σκηνοθεσίας του Εθνικού θεάτρου της Ελλάδος, μα και με μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό του σε όλο τον κόσμο. Ο A. Visnevski διδάσκει Σαίξηρ (scene Study). Στο μάθημα της κίνησης (movement & transformation) είναι υπεύθυνη η Gabrielle Moleta, συνεργάτιδα μεταξύ άλλων της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art), με πολυετή προσφορά και εμπειρία. Για φέτος το κομμάτι της φωνητικής διδασκαλίας έχει αναλάβει ο Υπεύθυνος του τμήματος Φωνητικής του Βασιλικού Ωδείου Βρυξελλών, ο Jean Francois Brion.

Τέλος, η ομάδα των καθηγητών συμπληρώνεται από το μάθημα του Κλασικού Θεάτρου με καθηγήτρια την σκηνοθέτη και ηθοποιό Αργυρώ Χιώτη. Η ίδια πριν λίγο καιρό παρουσίασε στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη. Η Αργυρώ Χιώτη έχει διδάξει σε δραματικές σχολές (Εθνικό Θέατρο, Πειραικός Σύνδεσμος) και έχει παρουσιάσει την δουλειά της στις μεγαλύτερες σκηνές της Χώρας (Εθνικό Θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση κ.α.) και στο εξωτερικό.

«Τηρώντας ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα , φέτος δεχθήκαμε 5 μαθητές, οι οποίοι μεταξύ άλλων, μέσω της άψογης συνεργασίας και συνδιοργάνωσης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Μεσσηνίας, θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μαθήματα πέραν του αμφιθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου και στο Αφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας μα και στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο μικρός φετινός αριθμός των μαθητών μας, μας έχει επιτρέψει να σχηματίσουμε ένα σύνολο συνεργατών/ μαθητών, επιτρέποντας συγχρόνως στους καθηγητές να δώσουν εξατομικευμένη προσοχή σε κάθε συμμετέχοντα. Ο λόγος της επιλογής να μην δεχθούμε φέτος μεγαλύτερο αριθμό, είναι η ασφαλέστερη διοργάνωση του KaDISS, με σεβασμό προς όλους τους εμπλεκόμενους (Καθηγητές, Εθελοντές, Εργαζόμενους, Μαθητές)» επισημαίνει η ανακοίνωση των διοργανωτών.


NEWSLETTER