Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 11:30

Γεύση… Μεσσηνίας στο νέο διαγωνισμό μαγειρικής του ΑΝΤ1 (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Δευτέρα το «Game Of Chefs», το ριάλιτι μαγειρικής του ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Στους κριτές του ανατρεπτικού διαγωνισμού συναντάμε τον Aνταμ Κοντοβά με καταγωγή από τους Γαργαλιάνους, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Μουρατίδης και Αγγελος Λάντος.

Ο Ανταμ Κοντοβάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Μέχρι την ηλικία των 24 ετών δεν είχε περάσει από το μυαλό του να ασχοληθεί με τη μαγειρική μέχρι που ένας φίλος του τού ανακοίνωσε ότι θα γίνει μάγειρας. Ο Ανταμ τον ακολούθησε στη Σχολή Μαγειρικής, από όπου μάλιστα αποφοίτησε με άριστα. Μετά τη συνεργασία του με τα εστιατόρια «Γιορτή Μπαξεβάνη», «Funky Gourmet», «2Mazi», «James Joyce Irish Pub & Restaurant» και έχοντας την ανάγκη να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες, ταξίδεψε στην Ιρλανδία για να εργαστεί στο βραβευμένο εστιατόριο «Danu at the Brehon», όπου πολύ γρήγορα κατάφερε να προαχθεί σε chef de partie. Δύο χρόνια μετά, επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στο πολυβραβευμένο Boutique Hotel Amanzoe, στο Πόρτο Χέλι, όπου μαγείρεψε για μερικούς από τους πιο πολυσυζητημένους VIPs του κόσμου. Ακολούθησε το «Premiere» του Intercontinental Hotel, στο οποίο ανέλαβε καθήκοντα chef de cuisine, συμβάλλοντας στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και στη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2015 ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef. Ενα χρόνο μετά, η αγάπη του για τα ψάρια και τα θαλασσινά τον οδήγησε στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, «Sea Grill». Ακολούθησαν το βραβευμένο Bar Restaurant «Mylos» στη Σαντορίνη, το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo» στο Όσλο της Νορβηγίας και το Βoutique Ηotel Astarte Suites στη Σαντορίνη. Σήμερα, είναι επικεφαλής του project KOBRA, ενός bar εστιατορίου με μια ξεκάθαρη κατεύθυνση στις μοντέρνες τεχνικές και στην ανάδειξη των πρώτων υλών και των εποχιακών υλικών. Ο Ανταμ Κοντοβάς είναι ένας παθιασμένος καινοτόμος chef που δεν σταματά να πειραματίζεται με γεύσεις, αρώματα, χρώματα και υφές, επιδιώκοντας συνεχώς τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα σε κάθε πιάτο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ «ΜΑΓΕΨΕ» ΜΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ

Την Τρίτη, το δεύτερο επεισόδιο του «Game of Chefs» περιελάμβανε μια Μεσσηνιακή συμμετοχή, με ένα πιάτο που «μάγεψε» τους κριτές. Ειδικότερα, την εμφάνιση της έκανε η Αμαλία Νιόκου με καταγωγή από το Πεταλίδι, η οποία επέλεξε να ετοιμάσει ένα παραδοσιακό πιάτο για να τιμήσει την μητέρα της που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο μπακαλιαρός Τσιλαδιά ενθουσίασε τους σεφ, οι οποίοι αφού δοκίμασαν την προσπάθεια της κ. Αμαλίας δεν μπορούσαν να σταματήσουν να τρώνε. Μάλιστα ο Ανταμ Κοντοβάς με χιουμοριστική διάθεση προς τον Βασίλη Μουρατίδη, ζήτησε ψωμί για να μπορέσουν να απολαύσουν καλύτερα το πιάτο. «Το ευχαριστιέμαι όσο τίποτα άλλο», δήλωσε ο Αγγελος Λάντος, με τον Βασίλη Μουρατίδη να απαντά «Τι τα θέλουμε τα πολύ γκουρμέ;». Το πιάτο αυτό ήταν ικανό να περάσει την Αμαλία Νιόκου στην επόμενη φάση με τρία «ναι».

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις «Blind Taste Test» Auditions, όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος σερβίρει τη μαγειρική του πρόταση που θα τον περάσει στην επόμενη φάση. Οι κριτές δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το κάθε πιάτο, ενώ η προσωπική ιστορία του κάθε διαγωνιζόμενου τους είναι άγνωστη. Για να περάσει ένας διαγωνιζόμενος στην επόμενη φάση, στο Boot Camp, θα πρέπει οι δύο από τους τρεις κριτές να εγκρίνουν το πιάτο του. Το «Game Of Chefs» προβάλλεται καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή, στις 9 μ.μ..