Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 17:52

Συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Συναυλία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα δοθεί αύριο Σάββατο στις 8 μ.μ. από το Δήμο Καλαμάτα και τη “Φάρις”, στο πλαίσιο του διεθνούς Forum Διπλωματίας.

Αυτή θα είναι ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση “Νύχτα μαγικιά” και θα συμμετέχει ο τραγουδιστής Σπύρος Κουτσοβασίλης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς, με τον Θανάση Βασιλά στη μουσική επιμέλεια και την Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην καλλιτεχνική διεύθυνση και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.
Η εκδήλωση γίνεται με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων (αμιγείς χώροι): θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχει κανείς προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου. Τα δελτία θα αρχίσουν να διανέμονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σήμερα 10 π.μ. – 1 μ.μ. Και 6. 8 μ.μ. και αύριο Σάββατο 10 π.μ. – 1 μ.μ. (κάθε άτομο μπορεί να λαμβάνει δύο δελτία και θα τηρηθεί η σειρά προσέλευσης, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων). Είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού - το οποίο εκλαμβάνεται ως έγκυρο εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού προ τουλάχιστον 14 ημερών. Για τους μικρούς θεατές, παιδιά ηλικίας από 12 και άνω θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα, ενώ τα παιδιά ηλικίας 4 - 11 ετών μπορούν να προσέρχονται στο θέατρο με δήλωση self test (τελευταίου εικοσιτετραώρου). Για την ομαλή και ασφαλή είσοδο στο θέατρο, συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση του κοινού 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Δεν προβλέπεται διάλειμμα.


NEWSLETTER