Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 21:36

Ξεκίνησε μετά από 1,5 χρόνο ο «Ορφεύς»

Γράφτηκε από την

Πρόβες για τη νέα καλλιτεχνική χρονιά ξεκίνησε o Μουσικός Oμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς», μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον έχει καλή φωνή και αγαπά το χορωδιακό τραγούδι.

Για την ένταξη απαιτείται έγκριση από τον μαέστρο Ιβάν Μάτζαρη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 27210 26250 και 6978-190104 (Αλέξανδρος Μπουφέας).

Εχει ως έδρα τον 1ο όροφο του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας (Αμβρ. Φραντζή). Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, για τις γυναίκες Δευτέρα 9 - 9.30 μ.μ. και για τους άνδρες Πέμπτη την ίδια ώρα.
Ο “Ορφέας” ιδρύθηκε το 1957 και λειτούργησε σαν ανδρική χορωδία. Τώρα λειτουργεί σαν μικτή χορωδία τετράφωνη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει πάσης φύσεως τετράφωνα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η χορωδία δίνει συναυλίες στην Καλαμάτα κάθε χρόνο και συμμετέχει σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει καθιερώσει κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στο Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας με τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών σε συνδιοργάνωση με τους «Φίλους της Μουσικής Καλαμάτας».