Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 14:00

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βαμβακού

Μοναδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους θα γίνουν φέτος στη Βαμβακού Λακωνίας.

Η “Vamvakou Revival”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, έχοντας την υποστήριξη από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και θεματικών εμπειριών για τους λάτρεις της φύσης, του βουνού και των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ., η Βαμβακού έχει την τιμητική της και σε μία εκδήλωση γεμάτη μουσική, μουτζουρώματα και φούσκες ζωντανεύουν ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και τα φώτα του χωριού. Η Μαρίζα Ρίζου και η μπάντα της, στις 6 μ.μ. θα χαρίσουν μία βραδιά γεμάτη νότες και μελωδίες. Ενα πρωτότυπο bubble show θα παρουσιάσουν οι “LaPetite Marguerite”, ενώ μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε εορταστικά μουτζουρώματα από την ομάδα «Μουτζούρες». Οι Santa Bella δίνουν στην παραμονή των Χριστουγέννων ρεμπέτικο και λαϊκό χρώμα, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου σειρά έχουν οι τζαζ μελωδίες από το πιάνο του Κώστα Γιαξόγλου στο εστιατόριο - καφέ “Βουρέικο”.

Τον Δεκέμβριο, σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί και το θέατρο, καθώς δύο μοναδικές θεατρικές παραστάσεις περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού. «Να σου πω μια ιστορία» του Χόρχε Μπουκάι με την ομάδα «Το τόπι» στις 11 Δεκεμβρίου και «Ο ταχυδρόμος Ονείρων» με τη Φλώρα Καλομοίρη στις 18 Δεκεμβρίου, στο σχολείο της Βαμβακούς. Στις 6 Γενάρη, τα τρία γουρουνάκια ζωντανεύουν μέσα από ένα μοναδικό πρόγραμμα κουκλοθέατρου με την υπογραφή της ομάδας «Στρίγκλες». Την τελευταία ημέρα του έτους, ο κινηματογράφος του σχολείου προβάλλει τον “Κατεργάρη των Χριστουγέννων”. 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται και τον τελευταίο μήνα του έτους. Στις 11 Δεκεμβρίου, τα παιδιά θα μάθουν πώς στολίζουν το δάσος με την ομάδα “Αλκυόνη” και το πρόγραμμα «Φυσικά στολίδια για το έλατο του δάσους», στις 18 Δεκεμβρίου θα μάθουν ιστορίες για βότανα με τη Μάρθα Βερδήλου.

Στις 24 Δεκεμβρίου συνθέτουν τα “Κάλαντα της Βαμβακούς” μαζί με τη Χρυσάνθη Μάνδρου – Φιλιππάκου, μουσικοπαιδαγωγό και θρησκειολόγο. Τέλος, στις 8 Ιανουαρίου, θα μάθουν «όσα φέρνει ο χρόνος» με τις οδηγίες της Ελένης Ζαχοπούλου, ηθοποιού και συνεργάτιδος του Εθνικού Θεάτρου. Οι δραστηριότητες στη φύση συνεχίζονται στις 12 Δεκεμβρίου, μέσα από μία πεζοπορία με τον Φορέα Πάρνωνα Διαχείρισης Υγροτόπου Μουστού. Τα εργαστήρια βρίσκουν πάντα μία θέση στο σχολείο της Βαμβακούς, καθώς στις 5 Δεκεμβρίου οι μαθητές μυούνται τα μυστικά της κεραμικής με την κεραμίστρια Μάρω Παινέση, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου συναντούν την Ποτούλα Λαφόγιαννη σε ένα πρόγραμμα χειροτεχνίας γεμάτο φαντασία, χρυσόσκονη και χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Τέλος, οι επιστήμες θα καταφέρουν και φέτος να ... τρυπώσουν στο “V.Lab”, καθώς στις 5 Δεκεμβρίου οι μικροί φίλοι θα φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο χωριό με Lego Wedo 2.0 και την ομάδα Robot-Fun της ΝΟΚΙΑ Hellas, και στις 9 Γενάρη θα κάνουν φαρσοπειράματα με την Ελενα Παλούμπα.


NEWSLETTER