Πέμπτη, 23 Μαϊος 2013 09:48

Το cd του Μεσσήνιου Αποστόλη Αρμάγου "Το η του ήλιου"

Γράφτηκε από την
Το cd του Μεσσήνιου Αποστόλη Αρμάγου "Το η του ήλιου"

 

Μια νέα παρουσία έρχεται να μας συστηθεί στο χώρο της Ελληνικής έντεχνης μουσικής, με καταγωγή από τη Μεσσηνία.

Είναι ο μουσικοσυνθέτης Αποστόλης Αρμάγος ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε το cd με τίτλο "Το η του ήλιου" στο οποίο έχει γράψει τη μουσική και κάποιους από τους στίχους. Πρόκειται για συνθέσεις ρομαντικές, ταξιδιάρικες, με προσεγμένη ενορχήστρωση, τραγούδια που αποπνέουν συνέπεια και σεβασμό απέναντι στο είδος που υπηρετούν. Ειδικά οι μελωδίες του πιάνου είναι σχεδόν ... μαγικές.

Το δισκάκι περιλαμβάνει 5 συνολικά κομμάτια, τα οποία τραγουδά μια νέα φωνή, η Ξένια Ροδοθεάτου. 

Ο Αποστόλης Αρμάγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας του είναι από την Ευρυτανία και η μητέρα του απ' το χωριό Κακαλέτρι της Μεσσηνίας. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε ηλικία 6 χρονών και αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει εμφανιστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές, και από το 2005 εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ολοκαίνουργια αυτή δισκογραφική δουλειά αποτελείται από 4 ιδιαίτερα τραγούδια και ένα οργανικό (instrumental) κομμάτι. Στοιχεία από την παράδοση, την κλασική αλλά και τη ροκ μουσική συνδέονται εδώ με ένα μοναδικό τρόπο.
Στα 3 από τα 4 τραγούδια οι στίχοι είναι του Αποστόλη Αρμάγου, ενώ στο τελευταίο κομμάτι τα λόγια έχει γράψει η ερμηνεύτρια Ξένια Ροδοθεάτου. Για την ενορχήστρωση συνεργάστηκε ο Αποστόλης με το Νίκο Ξύδη, ο οποίος επιμελήθηκε την παραγωγή και την ηχοληψία του cd στο στούντιο Paraga.
"Το η του ήλιου" κυκλοφορεί από την εταιρεία "Μελωδικό καράβι" και είναι διαθέσιμο στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα), το Music Corner (Πανεπιστημίου 56, Αθήνα), σε επιλεγμένα δισκοπωλεία καθώς και στο iTunes σε ψηφιακή μορφή για downloading.

Δείγμα υπάρχει στο https://soundcloud.com/apostolisarmagos/a-radio-edit

και στο facebook στη σελίδα "Αποστόλης Αρμάγος - Ξένια Ροδοθεάτου (official)".

 

 


NEWSLETTER