Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 11:20

«Τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος» από χθες στο κτήριο Σπέντζα

«Τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος» από χθες στο κτήριο Σπέντζα

Ξεκίνησε από χθες η έκθεση φωτογραφίας «τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος» στο κτήριο Σπέντζα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται ζωντανεύουν τα Φιλιατρά περασμένων δεκαετιών και στην ουσία αποτυπώνεται η ιστορία της πόλης. 600 φωτογραφίες του άγνωστου φωτογράφου των Φιλιατρών Γιάννη Φουρναράκη που γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1860, του γνωστού φωτογράφου Πάνου Ηλιόπουλου που γεννήθηκε στη Σαρακινάδα το 1896, του φωτογράφου των παρελάσεων Βλάση Καπερώνη, οικογενειακά άλμπουμ, λίγα χειρόγραφα, έντυπα και κειμήλια απλώνονται στο χώρο και μας φέρνουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Χθες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο η έκθεση άνοιξε τις πύλες της για τους επισήμους και το κοινό ενώ θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 έως τις 28 Φεβρουαρίου, με ώρες λειτουργίας 11.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί Φιλιατρινοί μέσα από τις φωτογραφίες αναγνώρισαν συγγενικά τους και γνωστά τους πρόσωπα , ενώ ξαναθυμήθηκαν εικόνες του παρελθόντος. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης βλέποντας τον πατέρα σε στιγμές του παρελθόντος που έχει αιχμαλωτίσει ο φωτογραφικός φακός.

Κ.Μπ.