Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 09:55

Επιδίωξη Νίκα: Προγραμματική σύμβαση με το Μέγαρο Μουσικής

Επιδίωξη Νίκα: Προγραμματική σύμβαση με το Μέγαρο Μουσικής

Προγραμματική σύμβαση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τη λειτουργία του τοπικού Μεγάρου Χορού, επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας. Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας.

 Αρχικά ενημέρωσε ότι την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε στην Αθήνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Γ. Κουρουπό, τον οποίο ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Μεγάρου αναφορικά με το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Του ζήτησε, επίσης, τεχνική βοήθεια, ώστε το Μέγαρο Χορού να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, που αρχίζει στις 18 Ιουλίου.
Ο κ. Νίκας πληροφόρησε ότι προγραμματίζεται συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννη Μάνο και με τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να υπάρξει σύνδεση του Μεγάρου Χορού και του Μεγάρου Μουσικής και να παρουσιάζονται στην Καλαμάτα κάποιες παραστάσεις που ανεβαίνουν στο Μέγαρο στην Αθήνα. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι για να λειτουργήσει το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, «ένα μέγαρο τεχνών για όλη τη νότια Πελοπόννησο» (θα καλύπτει Λακωνία και Αρκαδία), η προγραμματική σύμβαση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι η μόνη λύση.