Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 20:05

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Γράφτηκε από την

Eπιλεγμένα ντοκιμαντέρ προβάλλει από το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το κοινό θα δει ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους της πρόσφατης εγχώριας και διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής, που διακρίνονται για την ποικιλομορφία θεμάτων και το πολυδιάστατο περιεχόμενο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με απαραίτητη την κράτηση θέσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου στις 6 μ.μ. “Επιστροφή στη γη”, σκηνοθεσία: Ακης Κερσανίδης, Χρύσα Τζελέπη. Ο Εκτορας Μαυρίδης είναι κεραμίστας. Αφοσιωμένος τα τελευταία χρόνια στο εν εξελίξει έργο του «Σβώλοι» διερευνά το αποτύπωμα της αρχέγονης φόρμας στον δημόσιο χώρο. Οι σβώλοι που συλλέγει από το οργωμένο χωράφι είναι η πρώτη ύλη. Η μορφή τους, η μυρωδιά του υγρού χώματος τού ξυπνούν αναμνήσεις. Τους παρατηρεί, τους αγγίζει. Θέλει να τους μεταμορφώσει. Δουλεύει με τη φωτιά, το νερό, τον χρόνο. Το σώμα μεταφέρει την ενέργεια, η ψυχή του το βαθύ μπλε χρώμα. Τώρα οι σβώλοι δεν έχουν βάρος, αιωρούνται επάνω από τα στάχυα μαζί με ένα κομμάτι των αναμνήσεων και της ταυτότητας του δημιουργού τους, του Εκτoρα.
Η ταινία έχει πάρει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Στις 7 μ.μ. “Ο παππούς μου, ο Παπαφλέσσας”, σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα. Μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε μέλος «Φιλικής Εταιρείας», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους ήρωες; Εχουν ελαφρυντικά για τα λάθη τους;
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ. - 6 μ.μ.).