Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 17:15

Δυναμική επιστροφή για το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Δυναμική επιστροφή για το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας επέστρεψε δυναμικά, μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής απουσίας.

Για 3 ολόκληρες ημέρες, 29, 30 και 31 Ιουλίου, η καρδιά του καλοκαιριού χτύπησε στο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ Παμίσου στον Άρι. Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, χορό, εργαστήρια και δεκάδες παράλληλες δράσεις προσέφεραν στον κόσμο ένα πλούσιο πρόγραμμα για διασκέδαση, ενεργή κοινωνικοποίηση, αλληλεγγύη και μάθηση. Παράλληλα το κατασκηνωτικό κομμάτι του Φεστιβάλ φιλοξένησε περίπου 400 άτομα από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό και έδωσε ακόμη ένα “φεστιβαλικό” στοιχείο σαν αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό.

Το 12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ξεκίνησε δυναμικά την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Tο μουσικό κομμάτι άνοιξε το τοπικό σχήμα το Ασσόδυο και ακολούθησαν ο Σπύρος Γραμμένος και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι χάρισαν μοναδικές μουσικές στιγμές. Το Σάββατο 30 Ιουλίου, τη σκυτάλη πήραν οι Bit gia Bit και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώ την Κυριακή και τελευταία μέρα του φετινού Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας εμφανίστηκαν ο Εισαγγελέας και οι Montes Jura από την Καλαμάτα, καθώς και οι Βασίλης Ράλλης, Planet of Zeus και Στίχοιμα. Ενισχυμένες και φέτος ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών φορέων και ατόμων από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και περιλάμβαναν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, ρεμπετομεσήμερο με τους Ρεμπέντεχνον, Dj Techno Party by BickoN & Fansta, καλλιτεχνικές εκθέσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, περίπτερα ενημέρωσης από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβολές, γκράφιτι, τοίχο αναρρίχησης, εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρια slackline και εναέριων πανιών και έκθεση χειροτεχνών. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, στο χώρο λειτουργούσε και παιδότοπος. Το 12o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας διοργανώθηκε από τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων και τη “Novel Vox”.


NEWSLETTER