Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 08:13

Στο Δ' Διεθνές Φεστιβάλ Ποιήσεως ο Μεσσήνιος Δημήτρης Κοσμόπουλος

Στο Δ' Διεθνές Φεστιβάλ Ποιήσεως ο Μεσσήνιος Δημήτρης Κοσμόπουλος

 

Ενεργό συμμετοχή στο Δ' Διεθνές Φεστιβάλ Ποιήσεως, που λαμβάνει χώρα από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρα του Κωστή Παλαμά, την Πάτρα, έχει ο πολυβραβευμένος ποιητής, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, διευθυντής του περιοδικού " Νέα Ευθύνη" Δημήτρης Κοσμόπουλος, υπεύθυνος-εκτός των άλλων- του τμήματος Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. "Φάρις”, του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα διεθνή θεσμό που έχει καταχωρηθεί ως  όχημα προβολής της ελληνικής ποιήσεως, φέρνοντας σε επικοινωνία τους καταξιωμένους Έλληνες ποιητές και ποιήτριες με ποιητές από όλον τον κόσμο. Η φετινή διοργάνωση, πρώτη μετά την πανδημία τέλει υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ. Διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το  Γραφείο Ποιήσεως και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο Δ' Διεθνές Φεστιβάλ  Ποίησης των Πατρών, φέτος συμμετέχουν 65 ποιητές από 15 χώρες. Θα τιμηθεί για το έργο του, ο πρεσβύτης της ποιήσεώς μας ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος απαγγέλλει ποιήματα του και συμμετέχει σε στρογγυλές τράπεζες για την αξία της ποιήσεως στους δύσκολους καιρούς μας και για  ζητήματα και προκλήσεις της ποιητικής τέχνης  στην εποχή της εικονικής και τεχνολογικής εκρήξεως.

"Με  τους συναδέλφους της οργανωτικής επιτροπής, μας απασχολεί η προοπτική, από την επόμενη χρονιά, αποκεντρώσεως των λειτουργιών του φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις-εν προκειμένω, πρώτα από όλες στην Καλαμάτα"μας δήλωσε ο Δημήτρης Κοσμόπουλος.

 

(Φωτογραφία: Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος με τον τιμώμενο στη διοργάνωση Τίτο Πατρίκιο)