Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 12:12

Ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση του Διαζώματος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση του Διαζώματος στη Μεσσηνία

 

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΕΝΑΩΣ» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, η οποία μέσα από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό ταξιδεύει τους επισκέπτες στο πολυετές ταξίδι του Πέτρου Θέμελη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης  ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου “Διάζωμα” στη Μεσσηνία.

Σήμερα Σάββατο ξεκίνησε το κυρίως μέρος των εργασιών της Συνέλευσης στο Μέγαρο Χορού με πιο αξιοσημείωτη στιγμή την ομιλία του τιμώμενου Πέτρου Θέμελη στις 12 το μεσημέρι με θέμα «Το πνευματικό και βιωματικό μου ταξίδι στην Αρχαία Μεσσήνη».

Το απόγευμα οι συμμετέχοντες της Συνέλευσης θα μεταβούν στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου στις 7:15 μ.μ. θα λάβει χώρα η η παρουσίαση πρωτότυπων έργων - αφιερωμάτων στον καθηγητή α) από το συνθέτη και μέλος του Δ.Σ. του Διαζώματος, Γιώργο Κουρουπό και την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου με τίτλο «Η στοά των αγαλμάτων, Μια καντάτα για την αρχαία Μεσσήνη» και β) από το συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη με τίτλο: "4 elements for Ancient Messene".

Το πρόγραμμα του τριημέρου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με νέα επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.


NEWSLETTER