Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 14:30

Ολοκληρώνεται η έκθεση “Η αναβίωση των λίθων” στην Καρδαμύλη

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η Διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Η αναβίωση των λίθων”, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, η οποία παρουσιάζεται στο Οχυρό Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην Καρδαμύλη από τις 27 Αυγούστου.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε όλους τους χώρους του μεταβυζαντινού οχυρού συγκροτήματος της Καρδαμύλης, που συνιστά ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της μανιάτικης χερσονήσου και ένα από τα καλύτερα σωζόμενα του είδους του σε όλη τη Μάνη. Στόχος της έκθεσης είναι να εγείρει μια συζήτηση γύρω από το σημείο αναφοράς, το Οχυρό Συγκρότημα, εκκινώντας από τη βαθιά ιστορία, την εθνική μνήμη, τη μυθολογία, τη βιο-πολιτική μέχρι την γεωλογία του τόπου.

Η μελέτη αρχείου, ιστορικής έρευνας, οι υλικότητες του γεωγραφικού τοπίου, οι πύργοι που λειτούργησαν ως καταφύγια ηρωικών προσώπων και ο θεσμός της πατριαρχικής οικογένειας εμπλέκονται διαλεκτικά με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές και τις διεπιστημονικές θεωρητικές προσεγγίσεις παράγοντας ένα νέο αφήγημα που απευθύνεται στην τοπική και διερχόμενη κοινότητα.

Το κοινό καλείται να προβληματιστεί μέσα σε ένα υβριδικό περιβάλλον με έργα ζωγραφικής, site specific installations, γλυπτικής, in situ εγκαταστάσεων, 3d printings, video, φωτογραφίας και λέξεων που δίνουν ηχώ στο επιβλητικό αρχαιολογικό συγκρότημα. Ωράριο: 8 π.μ.- 8 μ.μ..