Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 17:00

“Ο Σκρούτζ και τα Πνεύματα των Εορτών” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

“Ο Σκρούτζ και τα Πνεύματα των Εορτών” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η παιδική θεατρική παράσταση “Ο Σκρούτζ και τα Πνεύματα των Εορτών” θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 5.30 μ.μ. και στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δεκαεπτάχρονη πορεία της, η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου θα παρουσιάσει την πιο επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, βασισμένη πάνω στο γνωστό έργο του Κάρολου Ντίκενς, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κέλλυς Σταμουλάκη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Χριστούγεννα 1843, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης, φιλάργυρος γερό-τοκογλύφος, που μισεί τα Χριστούγεννα και τις γιορτές και όλα αυτά τα οποία αντιπροσωπεύουν. Το βράδυ της παραμονής ο Σκρουτζ δέχεται μία απρόσκλητη επίσκεψη από ένα πνεύμα, του πρώην συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλεϊ, τσιγκούνη και μίζερου όπως ο Σκρουτζ. Εκείνος τον προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης βλέποντας τα πράγματα πιο ευχάριστα με διαφορετικό μάτι θα καταλήξει όπως εκείνος καταδικασμένος στο αιώνιο μαρτύριο... Το ίδιο βράδυ ακόμα τρία πνεύματα θα επισκεφθούν τον γκρινιάρη και εγωιστή Σκρουτζ εκείνα των προηγούμενων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων του οποίου υποδεικνύουν τα λάθη του... Μετά την εμπειρία αυτή, η ημέρα των Χριστουγέννων ξημερώνει βρίσκοντας έναν διαφορετικό Σκρουτζ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Σταύρος Νικολαΐδης στο ρόλο του Σκρουτζ και η Ελευθερία Ρήγου σε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Μαζί τους παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι Έφη Κιούκη, Περικλής Τσαμαντάνης και Πέτρος Γρύλος. Η μουσική είναι του Ζακ Ιακωβίδη, ενώ ο θίασος χορεύει πάνω στα βήματα της Άννας Μάγκου. Το θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Σύλια Δεμίρη και το σκηνικό ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο "Ολα Χάρτι" και στο viva.gr. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.