Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 10:59

Αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη στα Φιλιατρά

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας μαζί με τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών “Ο Πυρσός”. 

Η εκδήλωση γίνεται με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Μικρομάνης “Μαρία Πολυδούρη” και του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 11 του μηνός στις 6 ώρα το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πιπίνα Κουμάντου πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Η Μαίρη Γκότση πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός».
Για την ποιήτρια θα μιλήσουν η Παναγιώτα Παπαδημητρίου – Πολυδούρη , πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μικρομάνης «Μαρία Πολυδούρη» και ο Κώστας Κόλλιας Ερανιώτης , λογοτέχνης , πρώην δήμαρχος Τριφυλίας. Την ομιλία του κ. Κόλλια με τίτλο «Μαρία Πολυδούρη , η μοιραία ποιήτρια. Το πέρασμα της από τα Φιλιατρά» θα πλαισιώσουν με απαγγελίες ποιημάτων οι ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου , Γιούλα Ζαχαροπούλου και Χρήστος Χήναρης, και με οργανικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου οι μουσικοί Ταξιάρχης Γεωργούλης -ούτι και Γιάννης Πούλιος – βιολί.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER