Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 15:30

ΤΕΘ: "Λοκαντιέρα" στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την
ΤΕΘ: "Λοκαντιέρα" στους Γαργαλιάνους

Στους Γαργαλιάνους είναι ο επόμενος σταθμός για το Τριφυλιακό ερασιτεχνικό Θέατρο που ανεβάζει τη θεατρική παράσταση "Λοκαντιέρα". Το ΤΕΘ θα δώσει δύο παραστάσεις το Σάββατο 1 και τη Κυριακή 2 Απριλίου στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων "Αποθήκη 186" στις 9 ώρα το βράδυ.

Πρόκειται για την κωμωδία ,του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Γκολντόνι, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ. Ενώ τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Ηλιόπουλος.

Η υπόθεση του έργου: Η Μιραντολίνα, ιδιοκτήτρια ενός πανδοχείου, είναι μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα, που ξέρει να γοητεύει τους άντρες - πελάτες της. Όταν στη λοκάντα της καταφτάνει για λίγες μέρες ο ιππότης Ριπαφράτα, ένας ορκισμένος μισογύνης, εκείνη βάζει στόχο να τον ταπεινώσει, εξ ονόματος όλων των γυναικών. Στο σχέδιό της εμπλέκονται άθελά τους δύο θαμώνες της λοκάντας, ένας ξεπεσμένος μαρκήσιος και ένας πλούσιος κόμης, δύο θεατρίνες που παριστάνουν τις αριστοκράτισσες, καθώς και ο καμαριέρης Φαμπρίτσιο, ο οποίος είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της.

Παίζουν οι Θοδωρής Γαβρίλης, Αντώνης Δημητρόπουλος , Ελένη Δρακουλάκου, Γιώργος Καραμπότσος, Παναγιώτης Κοτσιράς, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Ειρήνη Παπαχριστοφίλου , Ελένη Πετροπούλου , Γιώτα Τεριζάκη, Ράινα Τσούτσια

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος
Σκηνικά – Φωτισμοί: Πάνος Ηλιόπουλος
Κοστούμια: Αγγελική Σάμπαλη
Χορογραφίες: Μαρκέλλα Τζαφέρη
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Δημητρόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Κοτσιράς
Βάψιμο σκηνικού: Παναγιώτης Κοτσιράς, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Δημητρόπουλος, Ιωάννα Κορωναίου, Ειρήνη Παπαχριστοφίλου, Παναγιώτα Ψαρρέα
Φωτιστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Κουτσαϊμάνης - ksound
Χειρισμός φωτισμού: Γιάννης Γιάνναρος
Χειρισμός ήχου: Γιάννης Σταθόπουλος
Φωτογραφίες προγράμματος: Κάλλι Κολόζη
Γραφιστική επιμέλεια έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού: Τάσος Ρωμανιάς – art.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER