Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 21:45

Κορυφαίο ντουέτο Tango στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Κορυφαίο ντουέτο Tango στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει και φιλοξενεί τους Ιταλούς Giampaolo Bandini (κιθάρα) & Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν) το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζοντας ένα από τα καλύτερα ντουέτα Tango στον κόσμο.

Οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες με την κιθάρα και το μπαντονεόν έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη διεθνή μουσική σκηνή, παίζοντας στα σπουδαιότερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο. «Θα μας ταξιδέψουν με τα δημοφιλέστερα έργα του A.Piazzolla αλλά και έργα των L.Brouwer και M.D.Pujol που έχουν αφιερωθεί στο ντουέτο» τονίζεται από τους διοργανωτές. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έως την Παρασκευή (11 π.μ.-1 μ.μ. και 6 μ.μ.-8 μ.μ.). Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

MASTERCLASSES

Την ίδια μέρα στις 10 π.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν δύο masterclass. Οχτώ σπουδαστές κιθάρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Giampaolo Bandini. Παράλληλα, ο κορυφαίος μπαντονεονίστας Cesare Chiacchiaretta θα παραδώσει ένα σεμινάριο ανοιχτό σε όλους τους φίλους της μουσικής για την άρθρωση, τον ήχο, τις αναπνοές και την ερμηνεία, χρησιμοποιώντας μουσικά παραδείγματα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977629389.