Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 16:45

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Πάνω από 1500 μαθητές παρακολούθησαν τις παραστάσεις

Τις εντυπώσεις κέρδισε το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το φινάλε του οποίου δόθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Παρουσιάστηκαν 37 παραστάσεις για όλες τις ηλικίες από 17 διακεκριμένους θιάσους και 35 καλλιτέχνες που ήρθαν από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Χιλή, Ισραήλ. Ανάμεσά τους, συμμετείχαν με τις δράσεις τους, και 5 τοπικές ομάδες κουκλοθέατρου και Σκιών. Παράλληλα, έγιναν ανοιχτά υπαίθρια δρώμενα, και πολλά θεατρικά εργαστήρια - σεμινάρια για ενήλικες και για παιδιά. Πάνω από 1500 μαθητές/θεατές έδωσαν το παρών σε παραστάσεις της πρωινής εκπαιδευτικής ζώνης καθώς και 1000 θεατές στις παραστάσεις που προορίζονταν για το κοινό. Μετά το πέρας της διοργάνωσης, κουκλοπαίχτες του Φεστιβάλ τοποθετήθηκαν για το θεσμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη φιλοξενία της πόλης, την άρτια οργάνωση καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και το ευχάριστο κλίμα το οποίο τους έκανε να νιώσουν όλοι σαν μια οικογένεια.

Πλέον, σύμφωνα με τους διοργανωτές βρίσκεται επί τάπητος ο σχεδιασμός για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024.