Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 21:32

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου

Δημιουργικά Χριστούγεννα για τα παιδιά θα διοργανώσει το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά.

Στο πλαίσιο των δράσεων με γενικό τίτλο “Πολιτισμός και Βιοποικιλότητα” και με έμπνευση την έκθεση φωτογραφίας «Below Sea Level» της Θαλασσινής Δούμα διοργανώνει κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους από 10 έως 16 ετών από τη Cinemathesis από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου και ώρες 11 π.μ. - 2 μ.μ.
Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσου έκφρασης και να αποκτήσουν εμπειρία στη συνεργασία σε ομάδες, με στόχο την παραγωγή μιας μικρού μήκους κινηματογραφικής ταινίας. Το θέμα θα είναι η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης. Το δέντρο συμβολίζει τη φύση, που είναι δυνατή αλλά και εύθραυστη ταυτόχρονα.
Ο τρόπος προσέγγισης του θέματος και η αισθητική της κινηματογράφησης θα είναι όπως ένα παραμύθι. Η ιστορία που καλούνται οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν αρχικά με τη μορφή σεναρίου και στη συνέχεια ως κινηματογραφικό σκηνικό θα βασίζεται σε πραγματικά τοπία της περιοχής, που τα παιδιά θα κινηματογραφήσουν σαν τοπία ενός παραμυθιού.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Οι γονείς παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής https://forms.gle/6SsM2Gb525hsnJC9A.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.