Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 20:23

Ζωντάνεψαν την ιστορία "Ερχεται ο γίγαντας"

Ζωντάνεψαν την ιστορία "Ερχεται ο γίγαντας"

Η εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο "Ερχεται ο γίγαντας" του Μάκη Τσίτα ήταν μια πραγματική επιτυχία, με μεγάλη προσέλευση τόσο παιδιών όσο και γονέων.

Διοργανώθηκε από το 9ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" και το βιβλιοπωλείο "Βookmark".
Το απόγευμα του Σαββάτου η αίθουσα του βιβλιοπωλείου γέμισε με παιδικά χαμόγελα, αντανακλώντας τη χαρά της εκπλήρωσης και τον ενθουσιασμό για το έργο του συγγραφέα Μάκη Τσίτα. Τα παιδιά υποδύονταν τους χαρακτήρες των ηρώων του "Γίγαντα", το οποίο ζωντάνευσε με τον αφηγηματικό τρόπο της εκπαιδευτικού Βασιλικής Μπρεδήμα. Συμμετείχαν σε μια θεατρική παράσταση που μας μετέφερε στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τη δύναμη της Φήμης.

Ο Μάκης Τσίτας που έδωσε το παρών στην εκδήλωση μίλησε για το τρόπο έμπνευσης και δημιουργίας του βιβλίου και ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν, τους συντελεστές της έκδοσης και όλους τους συμμετέχοντες. Συνεχάρη τα παιδιά και την νηπιαγωγό που συμμετείχαν στην θεατρική δράση, συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.
Με την παρουσία τους, οι γονείς επιβεβαίωσαν θετικά τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών. Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή του κοινού αναδείχθηκε ως η απόλυτη ανταμοιβή για τους ερμηνευτές και τη δασκάλα τους.

 

Κ.Δρ.