Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 10:17

Προβλήθηκε στη Μεσσήνη το ντοκιμαντέρ για Π. Θέμελη

Προβλήθηκε στη Μεσσήνη το ντοκιμαντέρ για Π. Θέμελη

Ο κόσμος της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής, αναγνωρίζοντας για μια ακόμα φορά το έργο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και ευχαριστώντας τον για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, κατέκλυσε χθες το απόγευμα το Φιλοσοφικό Κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας με τίτλο "Πέτρος Θέμελης: Αγγιξα… αγάπησα, έσκαψα".

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι «τιμούμε τον καθηγητή, τον μεγάλο αρχαιολόγο». Σημείωσε πως «είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Π. Θέμελη, γιατί είναι σπουδαίος επιστήμονας, αγάπησε την Αρχαία Μεσσήνη και είναι υπέρμαχος της κοινωνικοποίησης, του ανοίγματος των αρχαιολογικών χώρων στην κοινωνία». Ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο του 2014 οργανώνεται στην Αρχαία Μεσσήνη το 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με τη συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα, τη Μεσίνα της Ιταλίας, την Αγγλία και την Κίνα. Συνεχάρη εξάλλου τον Μπ. Τσόκα που δημιούργησε αυτή την ταινία με την προτροπή του αεικίνητου Θανάση Ψαρούλη. «Θα πιάσει τόπο αυτή η κίνηση, θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την Αρχαία Μεσσήνη», σχολίασε ο δήμαρχος.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς, πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ανέφερε ότι «τιμούμε ένα διακεκριμένο επιστήμονα, ένα σκαπανέα της αρχαιολογίας που έχει αναδείξει την Αρχαία Μεσσήνη». Επεσήμανε πως «το όνομα του Π. Θέμελη έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης» και ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Μπ. Τσόκα.
Στην προβολή του ντοκιμαντέρ παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης και του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ, ο πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, πρώην δήμαρχοι και άλλοι.