Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 08:07

Σουηδικό ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας

Σουηδικό ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας

Ντοκιμαντέρ για τη Μεσσήνια ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας ξεκίνησε να γυρίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νεοχώρι και στην Καλαμάτα, με σκοπό να προβληθεί στη σουηδική τηλεόραση.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Σάββατο και συνεχίστηκαν την Κυριακή. Σκηνοθέτης είναι ο Μπάμπης Τσόκας, που την Κυριακή παρουσίασε το ντοκιμαντέρ για τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη. Η παραγωγή γίνεται μέσω της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας σε συνεργασία με τη σουηδική τηλεόραση και σκοπό έχει να προβάλει τη ζωή της Κάλλας σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Τσόκας έφυγε χθες για τη Σουηδία  και θα επιστρέψει το επόμενο διάστημα στη Μεσσηνία για να συνεχίσει.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε από το Νεοχώρι Ιθώμης και θα συνεχιστεί σε άλλα μέρη που βρέθηκε η ντίβα. Ντόπιοι κατέθεσαν στο φακό μαρτυρίες από τις φορές που η Κάλλας είχε βρεθεί στο πατρικό της (το οποίο θα γίνει μουσείο). Ο φακός κατέγραψε και τις δράσεις από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας", στο βαγόνι του συλλόγου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στην ταινία θα μιλήσει και η Μεσσήνια δρ. Maria Boundas - Bakalis καθηγήτρια υποκριτικής με διεθνή καριέρα.

Το συνεργείο αποτελείτο από 5 άτομα και την Κάλλας ενσάρκωσε στα γυρίσματα η απόφοιτος του Μουσικού, τραγουδίστρια Μυρτώ Καμβυσίδη. 

Γ. Σαρ.